Håll koll på höjdskillnaden. Foto: Stadium Golf Tour

Är det här framtidens golfunderhållning?

Stadium Golf Tour bygger om välkända idrottsarenor till pop-up-golfbanor.

Text: Svensk Golf • 2023-04-17 Uppdaterad 2024-02-16

Nya Stadium Golf Tour är ett underhållningskoncept där kända idrottsarenor temporärt byggs om till golfbanor, enligt ett pop-up-koncept, och deltagarna spelar nio hål. 
Första tävlingen spelades i mitten av mars på LSU:s Tiger Stadium i USA och det är ett amerikanskt företag som står bakom satsningen. Touren tar sig nu till Europa och England och från slutet av maj kommer det spelas golf på fotbollsarenorna Hillsborough (Sheffield Wednesday), King Power Stadium (Leicester City), Twickenham Stadium (nationalarena rugby), Selhurst Park (Crystal Palace) och London Stadium (West Ham). Första stoppet i England, Hillsborough 25–28 maj, är redan slutsåld.

Så funkar det!

Stadium Golf Tour är öppen för alla – barn, golfspelare och ickespelare. Av säkerhetsskäl får ingen ta med egna klubbor utan det finns järnåttor, järnnior, 52° och 56° att låna i höger och vänster. Du går runt på läktarna och slår nio utslag från olika tees mot nio olika greener. Du för din egen score som räknas utifrån hur nära du kommit flaggorna. Missad green är bogey, träffad green är par, nära flaggan är birdie och i hål är HIO. Ingen puttning behövs vid det här momentet. Däremot sätts det upp speciella putt- och chippbanor på andra ställen. En rundvandring av arenan ingår också i priset (från motsvarande 1 100 kronor).


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Svensk Golf • 2023-04-17
19:e hålet19:e håletStadium Golf Tour
Rulla till toppen