Rutinerade och framgångsrika proffset Michael Jonzon är också en skicklig pizzabagare // Foto: Getty Images

19:e hålet

ET-segraren bakar pizzor på hemmaklubben

"Jag kan inte jonglera degarna än men det kanske kommer"

Text: Martin Strömberg • 2022-08-30 Uppdaterad 2022-08-30

Michael Jonzon har haft en lång framgångsrik karriär som golfproffs och så sent som i söndags slutade han delad trea i Staysure PGA Seniors Championship på European Legends Tour. Jonzon har bland annat två segrar på Europatouren (nuvarande DP World Tour) från Portugal 1997 och Spanien 2009 men han är också en hejare i köket. Fredagen den 2 september ska han visa prov på hur man kan baka pizza när han ställer upp för hemmaklubben Skövde GK när de arrangerar en pizzakväll på terrassen.

Jonzon själv ser fram mot pizzakvällen.

– Ja, nu tar vi det en nivå till och gör pizzor vid golfklubben. Jag tycker att de blir väldigt goda men jag kan inte jonglera degarna än, men det kanske kommer, säger Jonzon till Svensk Golf.

Vad är knepet för att lyckas skapa en riktigt god pizza?

– Allt handlar om kvaliteten på råvarorna. Kör traditionell napolitansk pizza och sedan behövs bara kärlek till degen.

Hur ser din egen favoritpizza ut?

– Jag gillar enkel med tomat, skinka, buffelmozzarella och basilika. Eller en dessertpizza med nutella, bär och glass.

Har ni chansen så åk och besök Skövdes pizzakväll och snacka lite golf med Michael Jonzon uppe på Skövde Golfklubbs terrass.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:



Text: Martin Strömberg • 2022-08-30
19:e hålet19:e håletDP World TourEuropean Legends TourMichael Jonzon
Scroll to Top