Spelklart dygnet runt. Midnattssolen lyser så här års över väderkänsliga Lofoten links vid Norska havet. Bild: Bo Steffensen

Rekordman spelade drygt 30 timmar – i sträck

Amerikanen Michael McMeekin gick åtta raka rundor på Lofoten Links. Sedan blev stormen för mycket.

Text: Bo Steffensen • 2022-08-08 Uppdaterad 2022-08-08

På ö-gruppen Lofoten, norr om polcirkeln i västra Nord-Norge, är det ljust dygnet runt så här års.
Lofoten Links ligger precis vid havet och är vindkänslig bana som många har på sin bucket list.
Michael McMeekin, med Lake Nona i Florida (där Henrik Stenson och Annika Sörenstam bor) som hemmabana, spelade åtta ronder i rad under drygt 30 timmar och hade kunnat tänka sig både nio och tio men stormen under slutvarven blev lite för mycket till slut.
Det gäller nu som rekord i Guinness rekordbok. Lofoten Links skriver på Instagram att man nu kommer att ha någon form av Michael McMeekin-challenge varje år för den som känner sig manad att slå rekordet.

På facebook skriver McMeekin, bland annat, så här:

”På grund av alla utmaningar när det gäller resande i Europa just nu så var vi tvungna att göra några sista minuten-ombokningar. Annars hade jag kunnat vara kvar lite längre och spelat i 36 timmar.
Nästa gång kommer jag att ta med tjockare och fler strumpor och tre par golfskor, inte två.

Stormen var helt vild. Jag har spelat i alla sorters väder men det här var definitivt den mest intensiva under en så lång tid. Det var sju, åtta timmar med vindar på 20–25 meter per sekund och byar upp till 35 ­ – särskilt på sistanian. Varje gång jag kom in på sista nio under stormen så hade flaggorna blåst ur hålen. Jag är bara glad att jag inte var där då och blev spetsad.
De sista timmarna var de mest fascinerande. Inte bara för att jag var lite snurrig efter att ha varit vaken så länge utan för att solljuset och regnbågarna var något av det mest otroliga jag sett.
Under rundorna gjorde jag, vid något tillfälle, birdie på 1, 2, 4 ,7, 9, 10, 12 (chippade i), 13, 15 och 16. Det blev aldrig bättre än bogey på 14 och 17 och mina värsta scorer på de hålen var 13 och 14, ha ha.”

Åtta rundor i sträck. Drygt 30 timmar.
Ett rekord i Guinness rekordbok.
Någon som känner för att utmana?


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-08-08
19:e hålet19:e håletGuinness RekordbokLofoten LinksMaratongolf
Rulla till toppen