En missad putt är jobbigt, men att se någon ta med sig kikaren ner i greenbunkern är snäppet värre. Foto: Getty Images

19:e hålet

Fem beteenden vi gärna ser mindre av på golfbanorna

Vissa saker som sker på golfbanor sticker mer i ögonen än andra.

Text: Svensk Golf • 2022-06-30 Uppdaterad 2022-06-30

Nej, denna text ska inte ses som ett försök till kollektiv uppfostran av Golfsverige. Läs och begrunda punkterna i listan med en stor glimt i ögat och låt den kanske väcka en tanke eller två över saker som vi kanske alla trillar dit på vid olika tillfällen.

1. Höghandicappare som tvingas spelar backtee

Om alla i sällskapet vill spela från samma tee så är det spelaren med högst handicap som bestämmer dagens teekulor. Och denne ska inte välja eller tvingas bak till backtee. Det leder bara till lägre speltempo, fler bortslagna bollar och allmän tråkig golf för de med hög handicap. 

2. Laserkikare från greenbunkern

Att ta ut ett avstånd med sin laserkikare från en greenbunker är inte okej. Punkt. Det spelar ingen roll om det (vilket det såklart inte gör för sådana som mäter med kikaren från greenbunkern) skulle öka dina chanser att komma nära flaggan. 

3. Mer än två provsvingar 

Vi pratar inte om dina Norén-inspirerade hitta känslan-rörelser här. De är helt okej. Nej, vi pratar om provsvingar som du sedan försöker upprepa vid bollen. En eller max två räcker gott och väl. Vill du göra fler, gå till rangen. 

4. Folk som ber om att få putten skänkt

Oavsett om det gäller en sällskapsrond eller en match mot golfkompisen så är det under inga som helst omständigheter okej att fråga om man får en putt. Punkt. 

5. Hålla upp en fullpackad bana i väntan på drömslaget

Det är fullt möjligt att bollen kanske kan rulla alla 235 meter till pinnen på greenen som inväntar ditt andraslag på ett par 5. Men om det är ett slag som 98 gånger av 100 inte kommer att hända kanske du gör bäst i att bara spela fram dig till ett bekvämt avstånd och låta spelet flyta på? På en folktom bana är det däremot bara att köra och hoppas på det bästa. Golf ska vara kul!Text: Svensk Golf • 2022-06-30
19:e hålet19:e hålet
Rulla till toppen