Brooks Koepkas nya frisyr gav inte styrka att klara kvalgränsen. Foto: Getty Images

Hårfest

Koepkas blonda kalufs och åtta andra frisyrer vi minns

Brooks Koepka testar en ny, skinande look. Resultaten uteblir fortfarande.

Text: Olof Åsgård • 2022-01-28 Uppdaterad 2022-04-21

Den fyrfaldige majorvinnaren och forne världsettan Brooks Koepka har fallit till en 17:e plats på världsrankingen. Den här PGA Tour-säsongen har börjat dåligt för amerikanen som efter veckans missade kvalgräns i Farmers Insurance Open har en 28:e plats som bästa resultat och tre missade kvalgränser på sex starter. 

Men det trevande spelet väckte inte mest uppmärksamhet, utan hans nya frisyr:

Och här följer 8 andra frisyrer vi minns:

Cameron Smith

Smiths frisör (som även klipper Jonas Blixt) har en unik förmåga att få australiensarens lantliga hockeyfrilla att se magisk ut.

John Daly

Redan i början på 1990-talet försökte kollegorna förklara för Daly att 1980-talet var över. Trots sporadiska avsteg lyckas han alltid hitta tillbaka till hockeyfrillan än idag. 

Miguel Angel Jimenez

Frisören hann bara tvätta håret innan spanjoren sprang ut från salongen och ställde upp på denna bild.

Jesper Parnevik

Det var inte Parneviks händer som vek upp kepsskärmen, det var håret. Nuförtiden får rakapparaten arbeta hårt medan denna look rockas av sonen Phoenix. UPPDATERING: Under 2022 har Jesper börjat rocka den här looken igen.

Tiger Woods

Golffans har genom hela hans karriär blundat varje gång han tagit av kepsen för att tacka medspelarna. Tiger har experimenterat med ljusa färger några gånger. Nuförtiden har han en sund inställning till sitt hår: Kunde inte bry mig mindre!

Craig Stadler

Valrossen hade en klassisk golflook som ickegolfare fortfarande tror är standard ute på touren. 

Robert Rock

Att tacka nej till keps och kepssponsorer kräver ett bra hår. Det har Robert Rock. Men ibland sätter han på sig en skärm eller klassisk golfkeps. 

Ian Poulter

Vi får aldrig glömma att mäns hår såg ut så här i början på 2000-talet. Vi får heller aldrig glömma att Ian Poulter ofta tog looken ett steg längre än alla andra. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-01-28
19:e hålet19:e håletBrooks KoepkaCameron SmithCraig StadlerIan PoulterJesper ParnevikJohn DalyMiguel Angel JimenezRobert RockTiger Woods
Rulla till toppen