Viktor Hovland bjöd på en oplanerad clinic då han och hans vänners starttid på en golfklubb spreds i sociala medier. Foto: Getty Images

Golfglädje

Hundratals följde Hovland under sällskapsrond

Det råder golfhysteri i vårt grannland Norge i allmänhet. Och Viktor Hovland-hysteri i synnerhet.

Text: Jesper Johansson • 2021-07-07

Stjärnan är hemma i Norge på semester för att vila upp sig inför nästa veckas Open Championship och väl hemma har han spelat en hel del golf med kompisar. En av ronderna fick snabbt ett enormt följe. En av Viktor Hovlands spelkamrater publicerade sin starttid i sociala medier och inom ett par timmar hade den gått viral. Tillsammans med bland annat tidigare fotbollsstjärnan John Arne Riise spelades en helt vanlig sällskapsrond på Larviks Golfklubb inför flera hundra Hovland-supportrar.

16.00 skulle de slå ut på banan och flera personer hade till och med tagit flyget till banan för att få en skymt av sin stjärna, skriver Norsk Golf. En person ska ha köpt en flygbiljett för 3 000 kronor för att se honom spela en sällskapsrond.

Kvartetten som skulle spela 15.50 hade sannerligen inte planerat att slå ut inför flera hundra personer…
– Vi visste ingenting förrän vi stod på rangen för en stund sedan. Först såg jag John Arne Riise och plötsligt stod också Viktor Hovland där. Jag är lite nervös just nu, det ska jag inte sticka under stol med. Jag hade ju gärna gått bakom den här bollen så att alla hade försvunnit innan vi slog ut, säger Marius Andersen till Norsk Golf, vars reporter Tom Erik Andersen också var på plats.

Norsk Golf berättar också att en golftokig far med sin lika inbitne son tog sig från Bergen upp till Larvik för att få se den starkast lysande norske golfstjärnan på plats.
– Jag fick vet av en kompis att han skulle vara här och att det verkligen var Viktor som skulle komma. Så då bestämde vis oss snabbt, säger Pål Helgesen vars son, Noa, fick en autograf på kepsen och flera bilder med stjärnan.

Viktor Hovland är i dagsläget rankad 14 i världen. Nästa vecka spelar han i The Open på Royal St George’s.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Jesper Johansson • 2021-07-07
19:e håletViktor Hovland
Scroll to Top