Svenska landslaget kommer att ta sig tillbaka till Göteborg efter onsdagens match mot Polen. därefter blir det ett skönt midsommarfirande på golfbanan. Foto: Getty Images

Heja Sverige!

Landslaget firar Midsommar på golfbanan

Det kommer att spelas golf på Midsommar. Och på första tee kommer några av landets främsta fotbollsspelare att svinga loss.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-22 Uppdaterad 2021-06-22

Under onsdagen är det dags för den sista gruppspelsmatchen för Sverige. Polen står för motståndet och vid seger kan gruppsegern vara säkrad. Oavsett hur det går är det redan klart att svenska landslaget kommer att spela en åttondelsfinal.

Därför kommer laget att fortsatt vara bosatta på Sankt Jörgen Park Resort. Anläggningen, belägen en bit norr om Göteborg, har blivit totalt uppbokad av landslaget för att de dels ska få vara ifred och dels ska skydda sig från att smittas av covid-19. Med de 82 rummen belägrade av fotbollsspelare finns det därmed gott om ytor för stjärnorna att röra sig på när det inte är fotbollsträning eller match som står på schemat.
Padelbanan och en härlig pool ska vara populära tillhåll under den lediga tiden men populärast av allt ska ändå golfbanan ha varit.

Vi har pratat med Göran Malmberg som jobbar på klubben och han säger att det är kul med stjärnorna på plats på golfbanan.
– De bokar upp en hel del tider och så har de munskydd så för mig är det lite svårt att hålla koll på dem tyvärr. Men jag vet att Emil Forsberg är en väldigt flitig spelare. Tyvärr kan jag inte ge en mer detaljerad information men det är väldigt roligt att de är här och sätter färg, säger Malmberg till Svensk Golf.
– En del tränar på rangen också. Så de tycker det är kul att vara här helt klart. De är här i princip varje dag och jag tror att de flesta nog har testat att spela, antingen på banan eller på övningsområdet.

Hur har landslagets närvaro mottagits av medlemmarna?
– Ja du vet ju hur golfare är med sina starttider men det är inga som har knorrat faktiskt. Absolut inte utan alla har full förståelse över att landslaget bokar upp tider och tvärtom tycker många det är roligt att ha stjärnorna på plats. Det är inga som gnäll ännu.

Idag, tisdag, har landslaget tagit flyget över till St Petersburg för att spela den sista gruppspelsmatchen. Omedelbart därefter flyger de åter hem till basen i Göteborg. Och sen? Ja, då blir det golf igen.
– Ja, alla de som spelat är lediga dagen efter match och då brukar det bli ganska mycket golf. Och så har de bokat upp en hel del tider på Midsommar också.

Så där har vi det. Medan du som läser äter god midsommarmat och kanske också förtär en stärkande dryck kan du lugnt och tryggt luta dig tillbaka med insikten att de svenska stjärnorna i herrarnas fotbollslandslag kopplar av med det bästa som finns: en golfrunda i goda vänners lag.


Text: Jesper Johansson • 2021-06-22
19:e håletSankt Jörgen Park GC
Scroll to Top