Rickie Fowler har spelat golf med Armand Duplantis och han var imponerad av det han såg. Foto: Getty Images

Golfgalne OS-hoppet

Fowler om Duplantis: ”Ett monster”

Armand Duplantis talanger på golfbanan har börjat göra ljud hela vägen ut på PGA Tour.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-09 Uppdaterad 2021-12-27

Armand Duplantis är inte bara världens bäste stavhoppare. Svensken är också en riktig golfgalning.

Efter att ha fått samtliga tävlingar inställda 2020 på grund av pandemin var “Mondo” tvungen att hitta något att göra på dagarna. Valet föll på golf. Till Café har han sagt att första året innebar en sänkning från handicap 54 till 13,7.

Golfen har också gjort att han fått se och besöka flera platser. Med Upsala GK som hemmaklubb i Sverige har han spelat många banor i närområdet, bland annat Ullna, Söderby och Bro Hof. Dessutom har han spelat med Prins Daniel på Öland.

Och inom vår lilla golfvärld har han också spelat med en annan kunglighet. Duplantis har nämligen spelat en rond med Rickie Fowler (vars fru, Allison, tidigare tävlade i just stavhopp). Fowler, som är rankad 87:a i världen har till Golf Digest pratat om Duplantis talanger på golfbanan och han är positivt överraskad.
– Mondo överraskade mig faktiskt. Jag trodde inte han skulle vara så bra som han var. Hans sving är rå och atletisk och skapar mycket hastighet, vilket är imponerande från någon vars sport inte innehåller rotationer. Han är ett monster på så sätt. Vi räknade ingen score när vi spelade utan gick bara ut och hade kul. Men han gjorde ett par birdies och många par. Med lite jobb skulle han kunna bli en stabil spelare. Inte tournivå eller så, men han skulle kunna bli riktigt bra.

Så även om Armand Duplantis kommer befinna sig i Tokyo för OS lär han inte vara på golfbanan Kasumigaseki Country Club, även om han kanske egentligen hellre hade velat vara där än på friidrottsarenan…


Text: Jesper Johansson • 2021-06-09
19:e hålet19:e håletRickie Fowler
Scroll to Top