PGA Tour har inlett ett samarbete med EA Sports, vilket innebär att det snart kommer finnas två olika golfspel. Foto: EA Sports & PGA Tour

Underhållning

Ytterligare golfspel utvecklas – EA Sports tillbaka

Det kommer att finnas konkurrens bland TV-spelstillverkarna inom golfgenren inom kort. EA Sports ger sig åter in i matchen, men den här gången utan Tiger Woods.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-30

Bara veckor efter att Tiger Woods meddelat att han ingått ett samarbete med 2K Sports och HB Studios för att skapa ett nytt golfspel presenteras nästa titel – från hans gamla samarbetspartner.

EA Sports PGA Tour håller nämligen på att skapas för den nya generationen konsoler. I ett pressmeddelande via PGA Tours hemsida meddelas att man ska kunna bygga sin egen karriär och ta sig ut på touren. Det står också att man kommer kunna spela Players Championship och FedExCup-slutspelet via EA Sports spel.

Detta skapar en del frågetecken. Det här var nämligen en del av PGA Tour 2K21, som är det senaste spelet av en helt annan studio. Det framkommer inte om EA Sports har ensamrätt på rättigheterna från PGA Tour eller om de sålt dem till de två olika bolagen.

I nya EA Sports PGA Tour kommer man kunna spela mot och som några av världens bästa golfspelare på några av världens bästa golfbanor. Mer information ska kommande löpande och även ett releasedatum väntas publiceras inom ett par månader.

EA Sports och PGA Tour ska ha ingått i ett mångårigt avtal för att återskapa sin franchise från förr. Den här gången kommer spelen dock att lanseras på nästa generation av konsoler och med EA Frostbite-spelmotorn utlovas häpnadsväckande vacker miljö och lättillgängliga, dynamiska spelmekaniska egenskaper.
– EA Sports och PGA Tour har skapat några av de mest minnesvärda golfspelen tillsammans och vi kunde inte vara mer exalterade över att utöka vårt sport-portfolio med en ny golftitel på next-gen-hårdvaran, säger Cam Weber, EA Sports general manager.
– Vårt team av passionerade golfspelare håller just nu på att skapa kopior av världens bästa banor, såsom Pebble Beach och vi längtar efter att se alla tävla på de ikoniska PGA Tour-banorna och sedermera vinna FedEx Cup.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-30
19:e hålet19:e hålet
Scroll to Top