Tyrrell Hattons luvtröja har väckt debatt. Foto: Getty images

19:e hålet

Klubben förbjuder luvtröjor – sågas

Tyrrell Hatton vann BMW PGA Championship bärandes luva. Detta fick en engelsk klubb att agera.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-15

Wearside Golf Club tog ett beslut som golfare över hela världen sågar. Golfklubben har nämligen förbjudit luvtröjor på klubben. Detta beslut togs efter att Tyrrell Hatton vann BMW PGA Championship klädd i just en hoodie.

Hatton hade en luvtröja alla fyra speldagar på väg mot sin första Rolex Series-seger som innebar att han klättrade till topp-10 i världen för första gången.

På sociala medier blev det här förstås en diskussion där de flesta ansåg att det är dags för golfen som helhet att sluta fokusera på kläderna som bärs väl ute på banan och istället göra golfen mer tillgänglig. Alla höll dock inte med. Och klubben Wearside Golf Club tog det så långt att de ändrade sin dress code.

Klubben, belägen nära Sunderland, har klarlagt att hoodies inte tillåts även om man får bära det på Wentworth, en av Englands främsta golfklubbar. Luvtröjor tillåts alltså inte och jämförs med ”trasiga jeans skapade av en designer”.

”I skenet av Tyrrell Hattons nyligen skapade succé och modeval och diskussionen som efterföljts vill jag att du ser klubbens dress code och lägga tyngd vid att ”hoodies” inte är acceptabel golfklädsel på Wearside Golf Club, inte mer än ett par ”designer ripped jeans”. Jag hoppas att det här gör att vi undviker onödiga missförstånd”, skriver någon från klubben.

Det tog, förstås, inte speciellt lång tid innan många golfare sågade klubbens uttalande.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-15
19:e hålet19:e håletGolfkläderUtrustning