Tiger Woods liv och karriär kommer att porträtteras i en tvådelad dokumentär som sänds i december 2020. Foto: Getty images

19:e hålet

Ny information om tvådelade Tiger Woods-dokumentären

HBO kommer i slutet av 2020 sända en tvådelad dokumentär om Tiger Woods.

Text: Jesper Johansson • 2020-07-10

Det var i mars som Armen Keteyian, en av de två författarna av boken ”Tiger Woods”, meddelade att en dokumentär baserad på boken håller på att skapas.
Då fanns inte speciellt många detaljer utöver att Keteyian trodde den skulle ha premiär i november, då Masters Tournament avgörs.

Han var inte långt ifrån sanningen. Biografin han skrivit tillsammans med Jeff Benedict kommer i två delar och det första avsnittet sänds 13 december. Andra delen söndagen därpå – 20 december. Den kommer exklusivt sändas via HBO.

Dokumentären kommer, likt boken, beröra Tiger Woods fascinerande liv med alla höga toppar och djupa dalar. Enligt ett pressmeddelande från HBO ska aldrig tidigare visade bilder vara drivande i dokumentären och flera ”avslöjande” intervjuer ska ha gjorts med personer såsom tidigare caddien Steve Williams, Nick Faldo, Earl Woods vän Pete McDaniel och Woods (enligt HBO:s) första stora kärlek: Dina Parr.

Dessutom ska Rachel Uchitel ha gjort intervjuer, en av de många kvinnorna som var inblandade i skandalen som utspelade sig 2009.
– Sedan Tiger Woods var två år har han för världen varit ett underbarn, en pionjär, en vinnare, en global ikon och ämne för tidningarnas rubriker. Efter flera månaders research och otaliga timmar av intervjuer har vi upptäckt att han alltid varit en projektion av alldeles för stora förväntningar. Hans far, hans sponsorer och alla supportrar drev Tiger Woods till att bli den de ville att han skulle vara. Vårt mål har varit att dyka djupare och skapa ett intimt porträtt av en man, som precis som alla andra, är imperfekt och mänsklig, säger de två regissörerna, Matthew Heineman och Matthew Hamachek, i ett pressmeddelande.


Text: Jesper Johansson • 2020-07-10
19:e håletTiger WoodsTournytt
Scroll to Top