PGA Tour-2

Tidsfördriv

Nytt TV-spel på gång – med “riktiga” golfare?

Ska vi äntligen få spela ett golfspel på TV med riktiga golfare? En 17 sekunder lång trailer tyder på det.

Text: Jesper Johansson • 2020-05-06

Sedan Tiger Woods-serien från EA Sports lade ner (rent tekniskt var det väl Rory McIlroy som var siste man på omslaget, men det är ändå ”Tiger Woods-spelen”), 2015 har vi golfare med ett TV-spelintresse törstat efter en ny upplaga med riktiga spelare.

Kanske kan väntan snart vara över.
Ett nystartat Twitterkonto, döpt till PGA Tour 2K, har nämligen publicerat en trailer av ett golfspel och i den 17 sekunder långa filmsekvensen får vi se TPC Sawgrass berömda ö-green i en läcker fly over.

Se här

På hemsidan står det att mer information är att förvänta den 14 maj. Kanske kommer det då stå klart att tourens spelare också är en del av spelet.

Sedan EA Sports slutade göra golfspel har flera spel med samma sport skapats. De flesta av kanadensiska HB Studios, som stått för ”The Golf Club”-serien. Det senaste spelet där hade faktiskt till viss del PGA Tour-licenser då flera tävlingsbanor fanns med och som en del av spelet kunde man via kvalskolan ta sig in på PGA Tour.

Även detta spel är skapat av HB Studios. Men tyngden verkar numer ligga hos tillverkaren 2K, som skapat spel som BioShock, Civilization och Mafia.
Vad innebär det då? En större budget.
Och en större budget kan också innebära bättre licenser. Kanske kan vi därför skapa ett virtuellt proffs för att möta Henrik Stenson, Tiger Woods och Rory McIlroy framöver…


Text: Jesper Johansson • 2020-05-06
19:e hålet19:e håletPGA Tour
Scroll to Top