Ledsen Bryson, men här var det ingen tvekan om att Brooks fick sista ordet. Foto: Getty Images

19:e hålet

Koepkas briljanta replik på Brysons hån

Bryson DeChambeau pikade Brooks Koepka för att sakna magmuskler. Världsettans replik var dräpande.

Oskar Åsgård • 2020-01-16

Låt oss snabbt konstatera att ”trashtalk” inom golfen sällan blir särskilt högoktanigt. Vi minns med rysningar Tiger Woods och Phil Mickelsons tama försök att pika varandra under den upphaussade 9-miljonerdollarsmatchen hösten 2018.

Men jag är beredd att ge Brooks Koepka höga poäng för sin replik till Bryson DeChambeau den här veckan.

En kort sammanfattning av bakgrunden till bråket (nåja) nedan.

Under slutspelstävlingen The Northern Trust i augusti förra året fick Bryson DeChambeau utstå massiv kritik från publik, experter och medspelare för sitt olidligt långsamma spel.
Brooks Koepka konstaterade krasst:
”Jag förstår inte hur det tar en minut och 20 sekunder att slå en golfboll. Så svårt är det inte.”

Bryson DeChambeau gillade inte piken som riktades mot honom och gick dagen därpå upp till Brooks Koepkas caddie på övningsgreenen och sa till honom att han minsann kunde be sin spelare att leverera eventuell kritik ansikte mot ansikte istället för att baktala honom i media.

Koepka hade inga problem med det, spelarna tog ett snack ansikte mot ansikte och den övergripande känslan bland övriga tourspelare och caddies var att DeChambeau tagit sig vatten över huvudet – för om det någonsin skulle eskalera till handgemäng de två emellan skulle Koepka göra mos av DeChambeau.

LÄS MER: Smakstart för Koepka i comebacken efter knäskadan

Under hösten inledde DeChambeau (möjligen därför?) en gymsatsning för att lägga på sig rejält med vikt och muskler inför säsongen 2020.
– Jag ska bli stark som en gymnast. Jag kollar online, via instagram på alla gymnastik-influencers och det är målbilden jag eftersträvar. Jag ska bli större. Mycket starkare. Jag ska bli massiv.

Mellan oktober och december gick DeChambeau upp 10 kilo. Inför Presidents Cup tvingades han sy om sina lagkläder för att de skulle passa, bland annat gick han upp hela tre (!) byxstorlekar från 34 till 37 tum.

I onsdags kom det ut att DeChambeau i en Twitch-stream sagt att Brooks Koepka saknar magmuskler.

”Jag väger mer än honom nu, betydligt mer. I [ESPN:s] Body Issue hade han inte ens några magmuskler, det kan jag lova. Jag har magmuskler.” konstaterade DeChambeau i en synnerligen märklig pik mot tourkollegan.

Men vi kan konstatera att Koepka mycket elegant och övertygande fick det sista ordet i den här (tja, vad ska vi kalla det?) småtramsiga fejden.

Ridå, DeChambeau.

Scroll to Top