Fram med popcornen. Det är dags för årets tio märkligaste TV-minuter. Foto: Fried Eggs Golf

19:e hålet

TV: Obegripligt välgjord Hajen-parodi – med golfbollar i huvudrollen

Trodde du att du sett det märkligaste som hänt 2019? Tänk om.

Jesper Johansson • 2019-12-16

Det är dags att summera golfåret 2019.
Mycket har hänt.
Tiger Woods har imponerat, Europa vann Solheim Cup. Vi hade flera svenska framgångar och kampen positionen som världsetta har varit dramatisk.

Mycket konstigt har också hänt på världens alla tourer. Men i kategorin ”årets märkligaste inom golfens värld” slår inget den 10 minuter långa filmen som Fried Eggs Golf skapat och publicerat på YouTube.

Under hösten meddelade Callaway att deras nya wedgar heter ”MD5 Jaws”. Det har Randy Smith, skaparen av YouTube-kontot, tagit vara på då han på grund av det skapat en parodi på den klassiska skräckfilmen regisserad av Steven Spielberg.

Synopsis:
En Callaway-golfboll ska ta ett nattbad då hon försvinner under ytan. Dagen efter är bollen uppspolad på stranden och två andra Callaway-bollar ser det trasiga skalet. ”Kan det vara en Vokey som gjort det här?” undrar de. Då får de svar av en rutinerad golfboll; ”Det är ’Jaws’ som har gjort den där skadan”, säger han.

Därefter inleds en jakt till havs på den fruktade wedgen som har så mycket grepp på bladet att den tar kål på golfbollar med bara ett slag.

Se den obegripligt välproducerade filmen här:


Välgjort och oväntat underhållande. Guldstjärna i kanten för golfbollsskämten (känns som en ny kategori av humor) inne i kabyssen vid 4.48.


Scroll to Top