5de36e519a767

19:e hålet

TV: Sänker 15-metersputt – vinner 96 000 kronor

Han gick in med 10 dollar i potten och lämnade med 10 000 dollar.

Jesper Johansson • 2019-08-15

Är du bra på att putta? Ännu bättre under press? Då kan den här typen av tävling vara något för dig.

Anthony Carnevale deltog nämligen i en välgörenhetstävling i New Jersey där alla inspelade pengar gick till Anthony P. Marotti Memorial Scholarship Foundation.
Som en del av välgörenhetstävlingen fick alla deltagare som ville lägga in 10 dollar och – om allt föll väl ut – lämna klubben med ytterligare tre nollor.

Men det var inte bara att sätta en 15-metersputt för att vinna. Nej, du behövde först kvala dig till den möjligheten. Det gjorde Carnevale genom att först behöva sätta en tre meter lång putt. Därefter en 4,5 meter lång putt.

Av alla deltagare i välgörenhetstävlingen var det bara sex personer som lyckades med den bedriften. De sex tävlade sedan igen. I den här rundan var det spelaren närmast hål från 10,5 meter som gick vidare. Det var Anthony Carnevale – som nu hade nått det sista steget och en chans att vinna 10 000 dollar, ungefär 96 000 kronor.

Väl över putten var det inte tankar på att sätta bollen som gick igenom amerikanens huvud. Så här säger han till Golf Digest:
– Allt jag tänkte på var att inte göra bort mig. Det började bli en ganska stor publik och jag siktade på en punkt för att sedan hoppas att den skulle gå i. Jag lyckades starta bollen på rätt linje och sedan såg den bra ut hela vägen.

Se putten här:

Visa det här inlägget på Instagram

$10K later

Ett inlägg delat av Anthony Carnevale (@anthonycarnevale2)


Scroll to Top