5de37460d52e5

19:e hålet

Profiltätt på Barsebäck – Stenson spelade med hockeystjärnorna

Henrik Stenson spelade golf på gamla hemmaklubben, Barsebäck Golf & Country Club. Och han gjorde det med flera hockeystjärnor.

Jesper Johansson • 2019-07-02

Hockeyspelare gillar golf. Det är sedan gammalt. 

Fråga bara Nicklas Bäckström, som nyligen meddelade att han ser över möjligheten att bygga en egen bana i området kring hans hemstad – Gävle.
– Jag har en tanke kring att det saknas en golfbana i Gävle också. Det skulle verkligen behövas en till, för det finns aldrig några tider. Det är något jag kan tänka mig att satsa på i framtiden. Bygga en ny golfbana nånstans runtom här, man kan säga att det är en dröm jag har, säger Bäckström till Gefle Dagblad.

NHL-stjärnan vill bygga golfbana i Sverige

En annan hockeyprofil som gillar golf är Peter Forsberg. 2003 byggde han golfbanan Veckefjärdens GC söder om hemstaden Örnsköldsvik. Dessutom blev det klart att “Foppa” från och med maj 2018 tar över Årsta slott, som är beläget vid Haninge Golfklubb och en del av klubbens verksamhet.

Andra spelare som uppskattar golf är bland annat Viktor Hedman, som spelade hemma i Florida tillsammans med lagkamraten Alexander Killorn och en viss Henrik Stenson. 

Henrik Stenson har under sommaren spelat ännu mer golf med hockeyspelare. 

Filip Forsberg, som till vardags spelar ishockey i Nashville Preditors, publicerade en bild på Instagram från Barsebäck Golf & Country Club. På bild ser vi Nicklas Lidström, Jacob De la Rose, Filip Forsberg och Henrik Stenson.

Scroll to Top