South Georgia Classic Presented by First State Bank and Trust Company – Round One

Spelade 73 av de 100 bästa banorna på 1 år

John Smoltz var proffs i baseball. Under bortamatcherna hade han med sig golfklubborna för att kunna spela de flesta av USA:s bästa banor.

Text: CM Hellsten • 2017-10-30 Uppdaterad 2019-12-12

Peter Forsberg har tidigare berättat för Svensk Golf hur han brukade spela golf under bortamatcherna med Colorado Avalanche i NHL.
När Svensk Golf spelade en golfrond tillsammans med Washington Capitals svenske stjärna Nicklas Bäckström 2016 sa han så här:
– I vårt lag är det 13 eller 14 av 20 som spelar golf, och det är bra golfare också. Det är stenhårt och mycket prestige när vi går ut på banan. Det är himla kul när man får någon extra ledig dag när det är finväder. F��rra året var vi i Los Angeles under sex dagar och hann väl med två rundor. Vi spelade Los Angeles Country Club en dag, och sedan åkte vi upp en snabbis till Pebble Beach. Det var för bra för att vara sant.

Nicklas Bäckström laddar med golf inför World Cup

Det är inte bara hockeyspelare i Nordamerika som checkar in golfbagen på bortamatcherna.
Numera arbetar John Smoltz som expertkommentator för amerikansk TV och tycker till om matcherna från Major League Baseball.

Under åren 1988-2009 var 50-åringen själv aktiv baseballspelare och tillbringade mest tid med Atlanta Braves.
Där var han lagkamrat med bland andra Greg Maddux och Tom Glavine och mellan matcherna blev det en hel del golf för herrarna:
– Det slutade med att vi under en baseballsäsong faktiskt hann spela 73 av USA:s 100 bästa golfbanor i de städer där vi hade matcher, säger John Smoltz till Golf Digest.

Golfskolan: Träna med baseballsvingen!

I MLB spelas det 162 omgångar på en säsong och under 81 bortamatcher hann alltså trion spela 73 toppbanor.

2011 bjöds John Smoltz in till en tävling på PGA Tours undertour – South Georgia Classic Presented by First State Bank and Trust Company där även svenskarna Jonas Blixt, Daniel Chopra, Mathias Grönberg och David Lingmerth deltog.
Hur det gick för baseballstjärnan?
Ronderna 84-87 och en jumboplats med totalt 27 slag över par.


Text: CM Hellsten • 2017-10-30
19:e hålet19:e hålet
Rulla till toppen