Golfkläder


Golfkläder inkluderar byxor, jackor, pikétröjor, polotröjor, regnbyxor, regnjackor, shorts, skorts, strumpor, tröjor, västar, capribyxor, cardigans och toppar. Till kategorin golfkläder hör även accessoarer som bälten, kepsar, skärmar, mössor, hattar, regnhattar, solglasögon, vantar och magnetarmband.

De flesta golfkläder erbjuder numera en modern passform med funktionsmaterial och stretchkvalité för att ge golfaren en ökad rörelsefrihet i själva svingen.

När det gäller golfkläder så är Goretex-regnstället en nyckelspelare eftersom busvädret kan komma när som helst under golfronden.

Det vanligaste misstaget golfaren gör med sitt regnställ är att det inte tvättas överhuvudtaget.

Du kan tvätta ditt regnställ hur ofta som helst. Genom att tvätta regnstället efter varje rond bibehålls impregneringen på utsidan. Blir plagget smutsigt drar det åt sig fukt, vilket leder till att det blir kallt och tyngre att ha på sig.

Tvätta dina golfkläder in och ut för att minska slitage.

Viktigt är att du efter tvätten tillför värme (torkskåp eller torktumlare). Dock får det inte vara varmare än 40 grader.

Om du ska impregnera dina regnkläder så ska den appliceras när plaggen är fuktiga, det är fördelaktigt att lägga ner i maskinen och tvätta med impregneringen som tvättmedel. Tänk på att om du sprayar impregneringen på dina golfkläder så kanske du missar en del ytor.

Golfkläder med Goretex ska tvättas utan sköljmedel. Det som händer annars är att medlet sätter sig i porerna som skapar själva andningen i plagget.

Om du har råkat tvätta ditt regnställ med sköljmedel är det bara att tvätta plaggen ytterligare en eller två gånger för att ”återställa” dina golfkläder.

Sköter du ditt regnställ väl kan det ha en livstid på hela tio år. 

Golfkläder