Chilenaren Joaquin Niemann tog sin andra LIV-seger för året och i karriären i Jeddah Foto: Getty Images

Tournytt

Niemann segrare igen – Kim klart sist i comebacken

Stenson delad 31:a i Jeddah.

Text: Martin Strömberg • 2024-03-03 Uppdaterad 2024-03-03

Under söndagen avgjordes tredje tävlingen på årets LIV-schema på Royal Greens Golf & Country Club i saudiarabiska Jeddah. Chilenaren Joaquin Niemann ledde inför slutronden och 25-åringen kunde hålla undan för övriga via en 66-rond (-4) under finalronden. Niemann tog därmed sin andra LIV-seger i karriären och under säsongen, Niemann vann också årets premiärtävling i Mexiko. På delad andraplats i Jeddah kom sydafrikanerna Charl Schwartzel och Louis Oosthuizen, båda 13 under par och tre slag bakom Niemann. Noterbart är att Phil Mickelson slutade delad sjua vilket är hans bästa placering sedan LIV Golf startade verksamheten 2022.

För enda svensken, Henrik Stenson, blev det ännu en placering i mittskiktet. Stenson avslutade med en rond på 70 slag (par) och hans tre under par totalt räckte till en delad 31:a plats. Stenson har sedan tidigare varit d37 och d16 under årets två första tävlingar i Mexiko och Las Vegas. För Stensons lag Majesticks GC blev det ännu en tung tävling och man slutade sist av de 13 lagen. Lee Westwwod slutade på 50:e och Ian Poulter på 51:a plats medan Sam Horsfield var bäst i laget på en delad 29:e plats.

För omskrivne Anthony Kim, som gjorde comeback efter tolv års frånvaro från tävlingsgolfen blev det 74 slag (+4) sista ronden, veckans bästa score. Men Kim slutade ändå klart sist i fältet på 16 över par med elva slag upp till näst sista spelare i resultatlistan, amerikanen Hudson Swafford.