ArtiklarGolfhotellet Smådalarö
Golfhotellet Smådalarö
Läget, miljön och den gemytliga golfbanan. Det gör Smådalarö Gård till ett av tjejernas favoritstopp på den svenska touren. Vi har testat oasen, strax utanför Stockholm.
Facit i regeltestet
Hur gick det i regeltestet? Här hittar du rätt svar på de tio frågorna.
Testa dig själv på reglerna
Testa dig själv på reglerna
Efter en lång vinter har säsongen så småningom börjat dra igång. Det är dags att friska upp regelkunskaperna. Ta gärna hjälp av regelboken och lös tio knepiga situationer som kan uppstå under ronden.
Spelarna fick laga banan förra året
Spelarna fick laga banan förra året
SGF testade att låta juniorerna laga banan efter tävling redan förra året, och det fungerade bra. Nu hoppas SGF att spelarna ska sköta sig så bra under tävling, att man slipper använda sig av de nya bestämmelserna om "care for the course" på Skandia Junior Golf.
Eriksson ska döma US Open
Eriksson ska döma US Open
Som en av tre domare från Europatouren åker Mikael Eriksson över till USA och Pebble Beach. Slutdestinationen för resan är US Open.- Det är alltid spännande att döma en major, säger han.
Koch nöjd med andraplatsen
Koch nöjd med andraplatsen
Även om hon är besviken över att det inte blev någon seger känner sig Carin Koch ändå nöjd med att spela så stabilt redan i första tävlingen.- Nu vet jag att spelet finns i mig, säger hon efter säsongsdebuten.
Sofia lämnar styrelsen
Sofia lämnar styrelsen
Nya ledamoten Sofia Grönberg Whitmore fick inte jobb- och privatlivet att gå ihop, och därför lämnar hon Golfförbundets styrelse redan efter ett år.- Min tid räcker inte till, säger hon.
Kullahalvön
Kullahalvön
Idylliska byar, charmiga fiskelägen, storslagna vyer och en avspänd atmosfär. Välkommen till Kullahalvö där golfen har sin givna plats i helhetsupplevelsen.
Bulgariens bästa golfbanor
Bulgariens bästa golfbanor
Bakom den forna järnridån gräver penningstarka investerare djupt i fickorna för att bygga nya spektakulära golfanläggningar. Vi har besökt tre av dessa belägna vid Bulgariens hänförande kust.
Svenskor spelar cup tillsammans
Svenskor spelar cup tillsammans
Anna Nordqvist och Sophie Gustafson har spelledigt den här veckan men om en månad bildar de lag i European Nations Cup i Spanien. Den svenska duon tippas bland favoriterna.
Barcelona, Dublin eller Rom?
Barcelona, Dublin eller Rom?
Trött på vintern? Lugn - att fly till värme och gröna golfbanor är både billigare och enklare än du tror. Här är tre tips på sköna vinterweekender.
Visst nappar det?
Visst nappar det?
Fiskar du? Är du också en golfare som har svårt att välja mellan favoritintressena - om du ska svinga ett spö eller en driver? Åk till Blekinge. I Mörrumsån ska det gå att fånga lax - vid golfbanan.
Golf i Glasriket
Golf i Glasriket
Inne bland de småländska skogarna blir det allt glesare mellan glasbruken. De som överlever sugs in i den allmänna upplevelseindustrin. Till denna hör numera även golfen.
Gotland
Gotland
I Östersjön väntar en fascinerande ö där golfupplevelsen vilar i händerna på naturens element. Hela vägen från Kronholmens strandlinje till Visbys ringmur möter vi ett Gotland som både roar och berör.
Sundsvall
Sundsvall
Skön golf på dagarna. Fest och musik på kvällarna. Häng med till Sundsvalls Gatufest och tre varierade banor i mellersta Norrland.
Värmland
Värmland
Varje år fylls fem värmländska golfbanor av ljudet från duffade järnåttor och ekande skratt. Vi har besökt femdagarsgolfen - en av de största svenska tävlingarna för motionsgolfare.
Att angöra en bana
Att angöra en bana
Golfarna i huvudstaden kan ta skärgårdsfärjan ut till Drottningholm. Västeråsarna lägger till vid Frösåkers egen marina. Och i Eskilstuna ankrar båtägarna vid första tee. Kasta loss och häng med ut på skön Mälargolf.
Trosa
Trosa
Det var weekendresan som skulle innehålla golf, spa, god mat och tjejsnack. Men trippens höjdpunkt blev något helt annat. Eller vad sägs om ett hole in one - i Trosa?
I Roslagens famn
I Roslagens famn
Evert Taube seglade omkring och skrev en vals om platsen. Och det är precis lika vackert som i sången. Folk kommer hit för att njuta av havet, skärgården och den rofyllda miljön. Vi tog med oss golfbagen in i Roslagens famn.
Turkiet – golfarnas paradis
Turkiet – golfarnas paradis
Varför så många åker till Belek i Turkiet? Tja, det kan bero på det behagliga klimatet, sandstränderna och att det finns elva golfklubbar med 288 golfhål. Dessutom kan du åka slalom uppe i bergen mellan ronderna på banan.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent