ArtiklarHitta de svenska pärlorna
Hitta de svenska pärlorna
Kristianstad, Ekerum, Billerud, Vasatorp - eller varför inte Gävle? Reseexperten Fredrick Månsson tipsar om en rad banor golfaren bör besöka under golfsommaren. Här finns också lite tips om Italien, England och Spanien.
Golfmuseet får ny chef
Golfmuseet får ny chef
Hasse Bergdahl tar över posten som intendent på Svenska Golfmuseet i Landskrona. "Jag vill hjälpa till att utveckla museets utställningar så att ännu fler golfare upptäcker oss och gör regelbundna besök", säger han.
Viktigt för bra chippning
Här avgörs tävlingen
Här avgörs tävlingen
Per-Ulrik Johansson har järnkoll på Bro Hof Stadium Course efter åtskilliga ronder på banan. I den här filmen visar den sexfaldige Europatoursegraren de fyra nyckelhål som får spelarna på helspänn och som kan avgöra Nordea Masters.
Masters byter datum
Masters byter datum
Från och med nästa år spelas Nordea Masters mellan 6-9 juni – veckan före US Open – och dessutom mellan onsdag och lördag. – Om man tänker sammantaget med sponsorer, spelare och publik så känns det här spännande och jag är säker på att det kommer att bli ett lyft, säger Fredrik Hellkvist, vd för tävlingen.
Tseng vann med tio slag
Tseng vann med tio slag
Världsettan Yani Tseng utklassade resten av världseliten.Den 22-åriga taiwanesiskan vann LPGA-mästerskapet med tio slag och blev den yngsta spelaren genom tiderna att nå fyra majors.
Jacobson vann i USA
Jacobson vann i USA
Det tog nästan åtta år – men nu har Fredrik Jacobson äntligen vunnit på PGA-touren.Segern i Travelers Championship lyfte "Fidde" till 18:e plats på Fedex-listan och nu finns goda chanser att han spelar Nordea Masters på Bro Hof om en knapp månad.– Jag vet inte vad som händer framöver, sa Jacobson efter segern.
SwGT herrläger på Frösåker
Larrazabal vann helspansk duell
Larrazabal vann helspansk duell
Det blev en helspansk duell i München och efter fem särspelshål tog 28-årige Pablo Larrazabal hem segern före barndomsidolen Sergio Garcia.– Det är en dröm att besegra en av mina hjältar från när jag var liten, sa Larrazabal efter segern.Henrik Stenson avslutade snyggt och delade nionde plats.
The Open ökar prispengarna
The Open ökar prispengarna
Om tre veckor är det dags för den äldsta majorn av alla, The Open Championship. I år kommer rekordhöga fem miljoner pund delas ut till de 156 deltagarna. På tisdag jagar åtta svenskar en åtråvärd plats i mästerskapet.
Tseng i full kontroll
Tseng i full kontroll
Världsettan Yani Tseng dominerar LPGA Championship såhär långt och har fem slag tillgodo på Cindy Lacrosse och Morgan Pressel inför söndagens avgörande rond. En seger skulle göra Tseng till historiens yngsta med fyra majortitlar i bagaget.
Fredrik i förarsätet
Fredrik i förarsätet
I sin 188:e PGA Tour-tävling har Fredrik Jacobson för första gången satt sig i pole position. De tre bogeyfria ronderna 65-66-63 innebär att Jacobson är ett slag före Bryce Molder inför söndagen.
Nia sänkte Stensons moving day
Nia sänkte Stensons moving day
Två bollar i plurret och en treputt - det gav en blytung nia i Henrik Stensons scorekort på lördagen. Tre avslutande birdies räddade upp scoren, 73 slag, men svensken har inför söndagen fem slag att hämta in på nye ledaren Mark Foster.
Amatören anför fältet i Travelers
Amatören anför fältet i Travelers
Amatören Patrick Cantlay gick runt på 60 slag på fredagen och skaffade sig en fyraslagsledning i den haltande resultatlistan i Travelers Championship. Fredrik Jacobson är delad 13:e man, men har bara hunnit spela fyra hål av sin andrarond.
Svenskorna avancerar
Svenskorna avancerar
Under en regnig midsommarfredag på Locust Hill klättrade Maria Hjorth och Karin Sjödin till delad 19:e plats och har vittring på täten inför helgen. Svenskduon är sex slag bakom ledande Yani Tseng.
Stenson firar - i lederhosen och hatt
Stenson firar - i lederhosen och hatt
Henrik Stenson leder BMW International Open i halvtid. Fredagens midsommarafton i München firas iklädd lederhosen och hatt. – Ikväll är det players night och alla spelare ska dyka upp i lederhosen. Lite annorlunda, men det ska bli kul, säger Stenson till Svensk Golf.
Världsrankingen vecka 25
Tseng imponerar
Tseng imponerar
Yani Tseng är i ledning efter första dagen av LPGA Championship. "Mimmi" Hjorth är bästa svenska – än så länge. Första ronden fick avbrytas på grund av mörker med sex spelare kvar ute på banan. En av dessa var Karin Sjödin som spelar färdigt på fredag morgon.
Regnigt värre
Regnigt värre
Bara två bollar hann spela färdigt första ronden av Travelers Championship på TPC River Highlands. Regn och åskväder satte stopp för vidare spel. Fredrik Jacobson öppnade trots vädret mycket bra och är delad 2:a efter elva hål.
Stenson i ledning
Stenson i ledning
Henrik Stenson ser ut att få snabb revansch efter förra veckans tråkiga avslutning i US Open. Svensken är i ensam ledning efter 64 slag på första dagen av BMW International Open.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent