ArtiklarRyggskada störde Hansons förberedelser
Ryggskada störde Hansons förberedelser
Peter Hanson har laddat länge för debuten på Augusta. Nu är han på plats – men förberedelserna inför årets första major har störts av stora ryggproblem. Så sent som förra veckan fick han ställa in en planerad resa till banan.
Krig om Masterstittarna
Krig om Masterstittarna
AUGUSTA. Nu blir det krig om de svenska tv-tittarna i The Masters. Viasat Golf kommer nämligen också att sända tävlingen – trots att SVT gör det. – Vi är fem man på plats, har ett bra koncept och är trygga med att vi kommer att göra ett gott jobb, säger Mattias Brännholm, redaktör på SVT.
Golfvåren sprider sig
Golfvåren sprider sig
Nu sprider sig våren över Golfsverige. På måndagen hade 87 klubbar listat att de öppnat med ordinarie greener. Och nu ökar antalet snabbt.
Golfsug på Handels
Golfsug på Handels
Nu har golfen fått fäste även på Handelshögskolan i Stockholm. Fyra före detta elitspelare har bildat ett golfsällskap och intresset bland studenterna är stort.
Camp Arcos
Mickelson i storform
Mickelson i storform
Phil Mickelson har inte vunnit sedan US Masters i fjol. På söndagen tog han hem Shell Houston Open och klättrade till tredje plats på världsrankingen. Nu väntar Augusta National för en titelförsvarare i strålande form.
Tre svenskor bland de 20
Tre svenskor bland de 20
Rancho Mirage: Det blev till slut tre svenskor bland de tjugo bästa i årets första major, Kraft Nabisco Championship. Bäst av svenskorna blev till slut Anna Nordqvist på tionde plats. – Idag kunde det ha blivit riktigt bra, sa hon till Svensk Golf.
Lewis vann första majorn
Lewis vann första majorn
RANCHO MIRAGE: Amerikanska Stacy Lewis gjorde inga misstag på söndagen och tog hem sin första seger i årets första major. Hon lyckades besegra världsettan Yani Tseng i en duell över arton hål.
Florén fortsätter leverera
Florén fortsätter leverera
Oscar Florén fortsätter imponera under första året på Eurpatouren. På söndagen avslutade han starkt och landade på en delad femteplats. Det betyder att han nu kan planera för Malaysia härnäst.- Det här är ytterligare ett bevis på jag är på rätt väg, säger han.
Hedwall bästa svenska i Marocko
Hedwall bästa svenska i Marocko
Trots darriga tävlingsnerver lyckades Zuzana Kamasova skriva in sig i historieböckerna på söndagen. Hon blev den första slovakiska segraren på touren när hon spelade hem damernas Lalla Meryem Cup. Caroline Hedwall blev bästa svenska.
Tseng kopplar greppet
Tseng kopplar greppet
Rancho Mirage: Världsettan Yani Tseng visade klassen på lördagen när hon gick runt på 66 slag och tog över ledningen från Stacy Lewis som fortfarande är tvåa. Morgan Pressel är trea inför den sista rundan.
Svenskorna för långt efter
Svenskorna för långt efter
RANCHO MIRAGE: Det blev ingen rolig dag för svensk del på lördagen. Sophie Gustafson är fortfarande bästa svenska, men har nu hela tio slag upp till ledarinnan. Båda Anna Nordqvist och Maria Hjorth var på gång, men hade stora problem på det artonde hålet.
Mickelson visar storform
Mickelson visar storform
Phil Mickelson slog till med sin lägsta score på två år, tangerade banrekordet och gick upp i delad ledning i veckans Shell Houston Open. Han delar placeringen med Scott Verplank.
Florén avancerade i värmen
Florén avancerade i värmen
Två svenskar är åtta inför sista ronden i Marocko. Oscar Florén avancerade i hettan och gjorde Peter Hedblom sällskap. - Det gäller att hushålla med energin, säger Oscar.
Hedwall kom tillbaka
Hedwall kom tillbaka
Caroline Hedwall kämpade sig tillbaka in i tävlingen, stod för lördagens lägsta rond och är nu delad nia inför LET-finalen i Marocko. Men det har varit frustrerande ute på banan.
Svenskarna försvann
Titelförsvararen Anthony Kim revanscherade sig under andra dagen i Houston, och är nu ett slag efter ledande rookien Chris Kirk. Svenskarna är dock ute ur tävlingen.
Hett i öknen
Stacy Lewis håller undan
Stacy Lewis håller undan
Rancho Mirage: Askungesagan Stacy Lewis har dragit ifrån i toppen och leder nu med tre slag. Men bakom jagar närmast tidigare vinnarna Yani Tseng och Brittany Lincicome. Även Michelle Wie imponerade på fredagen.
Sophie avancerar
Sophie avancerar
Rancho Mirage: Sophie Gustafson finns med i täten efter halva tävlingen. Hon är på sjunde plats, fem slag efter ledarinnan. En eagle från 85 meter hjälpte henne till 68 slag i tryckande hetta. Anna Nordqvist föll tillbaka men har fortfarande chansen.
Tuffa vindar satte spelarna på prov
Tuffa vindar satte spelarna på prov
Hårda vindar ledde till blygsamma scorer i Lalla Meryem Cup på fredagen. Louise Larsson tog över som bäst placerade svenska, och Karlstadspelaren är på 19:e plats, åtta slag efter ledaren.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent