ArtiklarFacit
Så gick det i finalerna
En försvarade titeln och tre andra tog sina första finalsegrar. I helgen avgjordes finalerna i Handitouren och Special Olympics. Så här gick det.
Stockholmsklubbar går ihop i turistsatsning
Stockholmsklubbar går ihop i turistsatsning
Golf.se har Sveriges största utbud av golfpaket som bokas online. Nu går 15 Stockholmsklubbar ihop och lockar golfaren till huvudstaden i projektet Golfdestination Stockholm.
Tokfokus på
"En farlig väg att gå"
"En farlig väg att gå"
Magnus Persson, 45, vann i helgen PGA Open – 24 år efter sin första seger i det anrika mästerskapet. Samtidigt som han satte ungdomarna på plats passade han på att varna dagens unga från att inbilla sig att de är bättre än verkligheten utvisar. – Det är en farlig väg att gå, säger Persson.
Tseng ville inte bli kines
Tseng ville inte bli kines
Yani Tseng tackade nej till ett sponsorkontrakt värt 25 miljoner dollar. Anledningen var att den taiwanesiska LPGA-stjärnan inte ville bli kinesisk medborgare.
Gissa golfaren
Finsk sisu räckte längst
Finsk sisu räckte längst
När European Open of Longdrive avgjordes i Skåne var det en finsk tonåring som slog längst, hela 402,4 meter. Tillsammans med Johan Tumba i senior-divisionen och Sandra Carlborg i damdivisionen stod 17-årige Iiro Savinko som europamästare.
Finallagen klara i JSM Lag
Finallagen klara i JSM Lag
Det bjöds på dramatik och skrällsegrar när de fyra finallagen i JSM skulle sållas fram på Falsterbo GK. De fyra klubbar som tog sig till Spanien var Landskrona, Jönköping, Österåker och Falkenberg.
Davies fortsätter skriva historia
Davies fortsätter skriva historia
Laura Davies vann, trots en kvadruppelbogey på sista nio, sin 43:e seger på Ladies European Tour och förstärkte sin position som den äldsta segrarinnan genom tiderna. Carin Koch slutade delad tolva.
Norén på rätt spår igen
Norén på rätt spår igen
Alexander Norén var ordentligt på gång på sista nio, men hade inte marginalerna med sig. Söndagens 68-rond gav en delad tredjeplats, tre slag bakom segrande José Manuel Lara, och innebar säsongens överlägset bästa placering för svensken. – Jag är skitnöjd, säger Norén.
Välgörenhetsgolf stor succé
Välgörenhetsgolf stor succé
Välgörenhetstävlingen Jonsters Charity på Woodlands CC i Örkelljunga blev en riktig hit, trots regnigt väder. Med hjälp av kändisar som Henrik Larsson och Kennet Andersson skänktes 210 000 kronor till stiftelsen MinStoraDag. – Det var ruskigt lyckat, säger arrangören Jone Sølvik.
Kvartsfinaldags i JSM
Kvartsfinaldags i JSM
Efter två prövande dagar på Falsterbo GK återstår åtta hoppfulla klubbar - Bro-Bålsta, Falkenberg, Jönköping, Landskrona, Ljunghusen, Stockholm, Västerås och Österåker - alla med ambitionen att nå finalspelet i Spanien.
Koch jagar Davies
Koch jagar Davies
När den inställda andra ronden av Open de España Femenino avgjordes på lördagen slog Carin Koch till med en 69-rond och är inför söndagen tre slag bakom ledande Laura Davies (-11).
Svenskduo på brittjakt
Svenskduo på brittjakt
Pelle Edberg (68) och Alexander Norén (67) fortsatte spela bra i Austrian GolfOpen. På söndag går de tillsammans i näst sista boll och har två respektive tre slag upp till ledande engelsmännen David Lynn och Danny Willett.
Dansk amatörseger på Mölle
Line Hansen inledde Mölle Masters hosted by Golfland med 71 slag i onsdags, vilket innebar delad ledning. Den ledningen släppte aldrig danskan, som till slut vann med åtta slag före Therese Nilsson.
Hedwall klar för slutkval
Hedwall klar för slutkval
Caroline Hedwall tog på fredagen ett steg närmare LPGA Tour 2011. Med en avslutande 70-rond på Mission Hills GC i Kalifornien slutade Hedwall delad elva i första kvalsteget till LPGA.
Gammal är äldst
Två 71-ronder har placerat 45-årige Magnus Persson i pole position inför sista ronden av PEAB PGA Open. Närmast jagande är 21-årige klubbkamraten Mark Larsson, två slag efter.
Vilken diagnos har jag?
Avspänd Edberg tvåa
Avspänd Edberg tvåa
Pelle Edberg har två veckor på sig att spela till sig full spelrätt på European Tour 2011. Utgångsläget inför helgen i Austrian GolfOpen är fint, ett slag från ledningen, och själv är han lugn. – Finns ingen anledning att stressa till det, säger Edberg.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent