ArtiklarKämpigt för Woods
Kämpigt för Woods
Sergio Garcia slog till med sin lägsta rond för året, och klev uppåt i resultatlistan i Melbourne. Woods kämpade däremot i den hårda vinden, och gick tillbaka till gamla svingproblem. - Det var svårare än jag trodde, sa världstvåan, nu nio slag efter ledaren.
Stark start av Kerr
Stark start av Kerr
Anna Nordqvist fick en motig start i den stjärnspäckade tävlingen i Mexiko. Ännu kämpigare var det för titelförsvararen Michelle Wie. Cristie Kerr inledde däremot självsäkert - med nytt banrekord.
"Jag var helt mörbultad"
"Jag var helt mörbultad"
Jesper Parnevik kände sig helt mörbultad efter första tävlingsronden på nästan fyra månader. Han är glad över att vara tillbaka, även om spelet var sisådär.- Det är kul att vara ute och tävla igen, och känna lite nervositet.
Norman och Ochoa tror på ny OS-bana
Norman och Ochoa tror på ny OS-bana
En ny OS-bana uppförs i Rio och står eventuellt värd för en tävling redan 2015. Detta påstår Greg Norman, som själv hoppas designa den olympiska layouten tillsammans med Lorena Ochoa.
Parnevik igång igen
Friberg vill jobba dubbelt
Friberg vill jobba dubbelt
Louise Friberg tycker det finns för få tävlingar på LPGA och siktar nu på att kvala in på LET också. - Jag känner mig rostig när jag inte får tävla, säger Friberg, som inledde starkt i Women's Indian Open.
Karlberg rivstartade i Singapore
Karlberg rivstartade i Singapore
Rikard Karlberg rivstartade veckans Barclays Singapore Open. Inför konkurrenter som Phil Mickelson la han in en extra växel under sista nio, och är med i toppen. På grund av oväder är dock första ronden inte färdigspelad.
Lite Forsbrandnostalgi
Fem svenskar jagar plats i finalkvalet
Fem svenskar är nere i Portugal för att försöka spela sig in i nästa veckas finalkval till seniortouren. En av dem lyckades ta sig in förra året.
Nordqvist trivs i toppen
Nordqvist trivs i toppen
Anna Nordqvist är nöjd med livet. Hon har funnit sig tillrätta i USA och trivs på touren. Det hårda slitet med fys- och teknikträning börjar ge resultat och den här veckan är hon en av få som peggar upp i Mexiko.
Klubbar får hjälp jobba miljövänligare
Klubbar får hjälp jobba miljövänligare
För ett år sedan skärpte EU reglerna för hur bekämpningsmedel får användas, och därför måste golfklubbarna hitta nya sätt att jobba med banskötsel. Under ett seminarium i Stockholm får klubbarna tips på hur de kan göra.
Glöm aldrig Forsbrand
Forsbrand siktar högt i comebacken
Forsbrand siktar högt i comebacken
Anders Forsbrand är en av våra största golfare genom tiderna. Nu har svensken gjort comeback – och siktar mot amerikanska Champions Tour. – Målet är att vinna en seniormajor, säger han efter att ha tagit sig in i slutkvalet.
Annika till Tylösand
Annika till Tylösand
I mars 2011 arrangerar svenska PGA sin årliga utbildningsvecka på Tylösand. Då kommer Annika Sörenstam till Halmstad för att föreläsa.
Parnevik är tillbaka
Parnevik är tillbaka
Han har inte peggat upp i en tävling sedan Nordea Scandinavian Masters. Nu, nästan fyra månader senare, är han tillbaka. På torsdagen peggar Jesper Parnevik upp för veckans PGA-tourtävling hemma i Florida.
Woods sista chans
Woods sista chans
För ett år sedan kom världsettan Tiger Woods till Melbourne och drog kaosartat många åskådare till hemmatävlingen. Nu är en världstvåa tillbaka, efter det mest händelserika året i karriären, för att försöka bärga åtminstone en seger under 2010.
Fyrboll eller femboll?
Golfare blir filmstjärna
I somras spelade Philip Öhman sju tävlingar på SGF Golf Ranking i Norr-Västerbotten. Just nu spelar han in en film med Mikael Persbrandt och Marie Richardson.
"Vi mår bra av detta"
"Vi mår bra av detta"
Några av de högst rankade europeiska spelarna stannar på hemmaplan under nästa år – och nobbar därmed fast spel på PGA Tour. En utveckling som Nordea Scandinavian Masters givetvis välkomnar.
Skaftö GK får halv miljon från EU
Skaftö GK får halv miljon från EU
Skaftö GK har en stark ungdomsverksamhet – men ett par duktiga spelare har valt att flytta för att utvecklas. Nu har klubben startat ett projekt för att behålla ungdomarna på orten. Det belönar EU med 516 000 kronor. – Det känns fantastiskt, säger tränaren Mikael Kinhult.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent