ArtiklarÄven dåliga slag lönar sig
Även dåliga slag lönar sig
Under nio dagar kan alla golfsugna kombinera intresset med att göra en god gärning. Som en del av Love 2010 kan besökarna spela golf i Kungsträdgården i Stockholm. Evenemanget pågår till och med nästa lördag – då staden firar kronprinsessbröllop.
Annika bjuder på buffé
Annika bjuder på buffé
Annika Sörenstam har sedan länge ett stort intresse för mat och står gärna i köket. Nu delar hon med sig av några favoritrecept till den svenska publiken.
Golfmaraton på Sand
Golfmaraton på Sand
I 24 timmar, med start lördag morgon klockan sju, kommer 36 lag kämpa sig runt Sand GC i maratontävlingen 24hGolf. Svensk Golf finns representerade och liverapporterar tävlingen igenom.
Svenskt i topp i senior-EM
Det är svenskt i topp i senior-EM som just nu spelas i österrikiska Tyrolen. Barsebäcks Mats Andersson leder herrklassen och Birgitta Ljung är delad fyra i damklassen.
Westwood tog täten
Westwood tog täten
Lee Westwood har några snöpliga "nästan"-placeringar i år. I genrepet före US Open inledde han dock bestämt med en strålande 63:a. Robert Karlsson är bäste svensk.
Nordqvist fick bäst start
Nordqvist fick bäst start
Med tre raka birdies avslutade Anna Nordqvist första ronden i State Farm Classic på torsdagen. Efter sin 66:a är hon delad fyra, två veckor innan hon ska försvara sin majortitel.
Magnus i topp efter innehållsrik rond
Det blev bara fem par, men en hel del annat. Magnus A Carlsson stod för en riktig variationsrik första rond i Challengetourens Scottish Hydro Challenge på torsdagen. Det räckte för att ta ledningen i tävlingen.
Nyström tog plats på ledartavlan
Nyström tog plats på ledartavlan
Han spelade inte golf på sju månader, men nu gör han det desto bättre. Henrik Nyström fick en strålande start på Europatourtävlingen i Portugal, inledde med 67 slag och är delad sjua efter första ronden.
Tuff start för värden
Tuff start för värden
Det var riktigt svåra förhållanden som mötte värden Peter Hanson och de andra spelarna på Sturup Park på torsdagen. - Det kan nog blåsa riktigt illa även på Pebble Beach, säger Hanson, som inledde på tre över par på hemmabanan.
Ulvaeus säljer sin Kyssinge-del
Golfentreprenören Olle Reimers köper Björn Ulvaeus andel av Kyssinge Golf, och har stora planer för hur golfbranschen kan bli starkare.- Jag ser en framtid där golfen har en liknande modell som exempelvis Skistar, säger han.
Regelmyter
Regelmyter
Golfreglerna omges av en mängd myter om vad man får och inte får göra. Här gör vi ett försök att ta kål på tio värstingar som valsar runt som bättre vandringssägner bland golfspelarna.
Lotta Wahlin trivs hemma
Lotta Wahlin trivs hemma
Lotta Wahlin saknar visserligen kompisarna på LET, men annars gillar hon att spela på Nordea Tour. Landerydspelaren är nu på bekant mark – Aura Golf utanför Åbo, där veckans tävling spelas.
Tävlingstokiga tvillingar
Tävlingstokiga tvillingar
Mari-Ann och Ann-Mari är 67-åriga systrar. Tvillingparet från Askersund älskar att tävla i golf. Under förra säsongen deltog de i 101 respektive 93 tävlingar - flest i Sverige.
Annika vill bygga OS-banan
Annika Sörenstam och Jack Nicklaus vill gemensamt bygga banan där OS ska spelas 2016. De har erbjudit Internationella Golfförbundet sina tjänster och har höga förhoppningar: - Jag blir förvånad om de inte väljer oss, säger Jack Nicklaus.
Jagar första segern
Jagar första segern
Hon kallar sig inte gärna för golfare, ägnar fritiden åt ridning och har en hund som snart är hollywoodskådis. Mikaela Parmlid har valt sin egen väg och tror att den leder till karriärens första seger redan i år. Möt den färgsprakande svenskan på LPGA-touren.
Annika Sörenstam blir sommarpratare
Annika Sörenstam blir sommarpratare
En av sommarens höjdpunkter är att knäppa på radion och lyssna på sommarpratarna i P1. Annika Sörenstam är en av debutanterna för året.
Grönberg klar för US Open
Grönberg klar för US Open
Mathias Grönberg säkrade på måndagen en biljett till US Open via 36-hålskvalet i Memphis. Därmed har vi fem svenskar i årets andra major.
Din superguide till Algarve
Din superguide till Algarve
Sugen på golf på lite sydligare breddgrader? I Svensk Golfs nya reseguide till Algarve hittar du banorna, hotellen och mycket annat matnyttigt.
Norlander kapten i EM-laget
Henrik Norlander blir en av de tongivande spelarna i det svenska lag som spelar EM hemma på Österåker i juli. Sverige har inte vunnit lag-EM sedan 1961, men nu är det dags, tror coachen Peter Svallin.
Tourproffsens favoritkust
Tourproffsens favoritkust
European Tour stannar till i Algarve en gång varje säsong och genom åren har en mängd stortävlingar spelats här. Vi har besökt tre av ET-banorna längs den vackra kustremsan.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent