Ny lågspinnande driver från Titleist

Titleist kommer under Valero Texas Open låta sina spelare använda den helt nya drivermodellen TS4.

Ny lågspinnande driver från Titleist
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

För dig som söker extremt lite spinn och mer hastighet introducerar Titleist i veckan en ny driver. Under hösten 2018 fick vi se deras drivermodeller döpta till TS2 och TS3. Nu kommer deras nya modell – Titleist TS4. 

Den nya drivern är skapad för att ge extremt låg spinn och höga bollhastigheter. TS4 använder sig av samma inovationer som finns i de tidigare "Titleist Speed Project"-drivarna och har en låg tyngdpunkt. Men i TS4-modellen har utrustningstillverkaren lyckats flytta fram tyngdpunkten ytterligare vilket gör att spinnen neutraliseras, vilket ska ge en mer penetrerande bollflykt. Den nya drivern är endast 430 cc vilket ska öka svinghastigheten och minska spinntalet. I Titleists nya driver är vikten framflyttad fem millimeter jämfört med TS2-modellen.

På grund av den mindre storleken och framflyttade vikten i klubbhuvudet minskar därmed vridstyvheten, vilket gör drivern mindre förlåtande. Men enligt Josh Talge, vice president av marknad hos Titleist, är det en kostnad spelarkategorin den här drivern är skapad för villig att betala.
– När det kommer till lågspinnsdrivers kommer alltid MOI att minska. Men för de spelare som genererar för mycket spinn på det sätt de svingar har vi genom tester av nya TS4 visat att mer distans ges jämfört med drivers med en högre vridstyvhet, säger han i ett pressmeddelande.

Titleist TS4 kommer att finnas tillgänglig med loften 8,5°, 9,5° och 10,5°.
Rekommenderat pris: 5 300 kronor.
I slutet av juli kommer den finnas för utprovning i Norden


Behöver du reducera spinnen?
Ja
18
9
Nej