5de3e79e37fcf

Utrustning

Drivertest: Mizuno ST190G

Läs mer om: Svensk Golf säger Samma förstärkta träffyta och vågformade sula för högre bollhastigheter som i ST190. Gmodellen erbjuder dock mer justeringsmöjligheter med två skjutbara 7-gramsvikter i varsin skena på undersidan. Medan ST190 ska passa de som behöver mer spinn är ST190G för spelare som söker lägre spinntal, men framför allt vill ha möjlighet

Text: Svensk Golf • 2019-03-13 Uppdaterad 2019-12-12
Drivertest: Mizuno ST190G
Svensk Golf säger

Samma förstärkta träffyta och vågformade sula för högre bollhastigheter som i ST190. Gmodellen erbjuder dock mer justeringsmöjligheter med två skjutbara 7-gramsvikter i varsin skena på undersidan. Medan ST190 ska passa de som behöver mer spinn är ST190G för spelare som söker lägre spinntal, men framför allt vill ha möjlighet att finjustera bollflykten.

Här kan du läsa om alla drivers i vårt test!

Panelsnacket

HCP 0–5 “Ett klart visuellt lyft från fjolårets blåa som gav ett plastigt intryck för mig. Det här är testets snyggaste driver.”

HCP 5–10 “Levererar bättre än den känns. Lite högt ljud och har en liten bit upp till testets toppdrivers i den kategorin för mig. Men jag får en bra och effektiv bollflykt.”

För vem?

Den stora skillnaden mot ST190 är att G-modellen överlag ger lägre spinntal och högre bollhastighet. När alla parametrar i övrigt stämmer leder det till längre drivar – och G-modellen har också gott om justeringsmöjligheter. Lägre spinntal bidrar dock till att göra drivern något mindre pålitlig för vissa.

Så gick årets drivertest till!

Drivertest: Mizuno ST190G


Text: Svensk Golf • 2019-03-13
UtrustningDriversMizunoUtrustning
Scroll to Top