Så gick årets drivertest till!

I Svensk Golfs drivertest 2019 har vi låtit vår testpanel slå igenom 16 nya drivers. Tusentals slag senare har vi sammanställt resultaten. Kolla in årets största drivertest.

Så gick årets drivertest till!
Med en GCQuad från ForeSight och riktiga bollar har vi samlat in data från alla tio spelare i testpanelen. Dessutom har de fått ge sina subjektiva intryck om varje driver. //Foto: Erik Ericsson
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Är du lika nyfiken på nya produkter som vi är? Funderar du rentav på att köpa en ny driver inför årets säsong? Då har du hittat rätt!

Det är just därför vi har lagt mycket krut på att göra ett gediget och genomarbetat test av årets nya drivers. Att testa utrustning är lika kul som knepigt. För är det någon lärdom vi har dragit genom åren så är det att det inte finns en klubba som kommer prestera bäst för alla. Så, hur gör vi vårt test och vad vill vi åstadkomma?

VÅR TESTPANEL

Ryggraden i vårt utrustningstest är att vi låter amatörgolfare av olika spelskicklighet testa klubborna, inte svingrobotar eller proffs.
Vi anser att det mest intressanta är att veta hur klubborna tas emot av spelare likt du själv som läser detta. Årets panel bestod av tio spelare med handicap från 0 till 18 och med driversvinghastighet i ett spann från 74 till 118 mph, översatt till carrylängd är det ett spann mellan cirka 150 och 265 meter.
Testpanelen får ge sina subjektiva intryck om varje klubba, betygsätta dem på tre olika punkter och dessutom har vi samlat in data när de slagit klubborna i vår launchmonitor.

HÅRDA FAKTA

GCQuad är den mest avancerade launchmonitor som Foresight Sports utvecklat. Med hjälp av den kan vi registrera en mängd intressanta data, bland annat bollhastighet, utgångsvinkel, spinntal, träffpunkt och carrylängd. Det här gör den med hjälp av fyra höghastighetskameror som tar upp till 10 000 bilder per sekund vilket ger en väldigt hög noggrannhet i mätningarna. Genom detta kan vi jämföra hur olika drivers presterar för olika individer. För att göra testet så verklighetstroget som möjligt har vi använt riktiga bollar av samma modell. All data med GCQuad är inhämtad med Callaway Chrome Soft-bollar som är en fyrdelsboll med uretanskal.

SÅ LÄSER DU TESTET

Under rubriken Svensk Golf Säger summerar vi kort det viktigaste du behöver veta om den aktuella klubban. Därefter följer kommentarer fr.ån testpanelen samt betyg, där deltagarna gett poäng till klubborna på en skala från 1 till 10 på följande tre områden:

FÖRLÅTANDE
Upplever du att klubban kräver mycket av dig eller är det lätt att få en bra bollflykt? Hur grova/bestraffande blir dina missar?
TRÄFFKÄNSLA
Hur upplever du ljudet? Hur känns träffen i händerna?
UTSEENDE
Vad tycker du om klubbans utseende? Främst fokus på hur du upplever klubban när du adresserar bollen (80%) och sedan hur klubban ser ut undertill eller i bagen (20%). Färg, form och design.

Glöm inte att investera tid i en utprovning när du köper nytt, så att du får testa dina favoriter mot varandra.

Under rubriken För vem sammanfattar testredaktionen sina slutsatser från den data som mätningarna med GCQuad har gett oss och de kommentarer som spelarna ger.

Vi ser testet som en fördjupad guide till årets nya drivers och hoppas att du kommer att få en bättre bild av vad tillverkaren vill att klubban ska åstadkomma – med testpanelens bedömning om dessa löften uppfylls.
Men glöm inte att investera tid i en utprovning när du köper nytt, så att du får chansen att testa dina favoriter mot varandra och se vilken driver som kommer att ge dig mest framgång på banan i år.