5de3e7b1447ca

Utrustning

Drivertest: Cobra F-Max Superlite OS

Läs mer om: Svensk Golf säger Offsetdriver med drawviktning för att motverka sliceskruv. I nya F-Max Superlite OS har Cobra kapat vikt över hela klubban. Med lättare huvud, skaft och grepp har Cobra bantat totalt 18 gram jämfört med fjolårsmodellen. På så vis ska spelare med lägre svinghastighet ges bättre förutsättningar att få fart på

Text: Svensk Golf • 2019-03-13 Uppdaterad 2019-12-12
Drivertest: Cobra F-Max Superlite OS
Svensk Golf säger

Offsetdriver med drawviktning för att motverka sliceskruv. I nya F-Max Superlite OS har Cobra kapat vikt över hela klubban. Med lättare huvud, skaft och grepp har Cobra bantat totalt 18 gram jämfört med fjolårsmodellen. På så vis ska spelare med lägre svinghastighet ges bättre förutsättningar att få fart på klubban och mer slaglängd.

Här kan du läsa om alla drivers i vårt test!

Panelsnacket

HCP 0–5 “Jag är inte målgruppen men med den här flyger bollen förvånansvärt långt och med mer ‘inåtskruv’.”

HCP 15–18 “Den mest lättslagna drivern i testet! Den här hjälper mig verkligen att få iväg bollen, som dessutom flyger spikrakt. Jag har en slice, men med den här slår jag rakt.”

För vem?

Den driver i testet som ger högst spinntal, vilket tillsammans med en utgångsvinkel över snittet gör det lätt att få höjd i slagen. Kommer passa den som brottas med en slice och trivs med en lättare driver. Inte lika enkel som exempelvis syskonmodellen F9 att anpassa efter flera olika spelartyper.

Drivertest: Cobra F-Max Superlite OS

Så gick årets drivertest till!



Text: Svensk Golf • 2019-03-13
UtrustningCobra/PumaDriversUtrustning
Scroll to Top