Allt om Pings nya G410 Plus

Ping lanserar uppföljaren till populära drivern Ping G400.

Allt om Pings nya G410 Plus

2018 lanserade Ping sin G400-driver som togs emot väl av både proffs och amatörer. Därför har företaget mycket att leva upp till nu när ersättaren är här.

Pings nya driver är döpt till G410 Plus och mycket av teknologin känner vi igen från tidigare generationer från tillverkaren.
Men det finns en del stora nyheter och den som man först lägger märke till är att årets version har en flyttbar vikt.

Den 16 gram tunga vikten är placerad på driverns "baksida" och har tre portar där man kan placera vikten beroende på vilken skruv man vill stävja (eller främja).

De tre olika viktportarna ändrar driverns CG och därför kan en bollbana skilja så mycket som 18 meter mellan draw- och fadeinställning, menar Ping. Vikten, som är åtta procent av driverns totalvikt, påverkar dock inte vridstyvheten utan i motsats till G400-modellen har G410 Plus en procent mer MOI. Vikten är placerad så långt bak som möjligt för att öka de förlåtande egenskaperna. 

På insidan av kronan återfinns Pings "Dragonfly"-teknologi vilket ska göra klubbhuvudet stabilare och slagen både rakare och längre, enligt klubbtillverkaren.

På Pings G410 Plus-driver finns en helt ny träffyta. Den smidda träffytan går igenom en uppvärmningsprocess för att ge materialet den perfekta hårdheten för ultimat flex utan att bryta mot reglerna. Det här ska ge högre bollhastigheter över hela träffytan för längre golfslag.

Pris: 5 000 kronor.


På jakt efter en ny driver?
Ja
50
27
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.