Flera läckra nyheter från Ping

Ping lanserar flera stora utrustningsnyheter. Två nya järnset och en wedge kommer att finnas på marknaden framöver.

Flera läckra nyheter från Ping

Ping meddelar att flera utrustningsnyheter är på ingång från företaget. I ett pressmeddelande skriver de att nya järnklubborna Ping i210 och Ping i500 kommer att lanseras. Dessutom kommer nya, smidda, wedgar finnas i butik.

Men vad är det för klubbor då?
Här är en genomgång:

Ping i210

Pris: 9 000 kronor (6 järn, stålskaft)
I butik: 31 juli

De nya i210-järnen är en vidareutveckling av i200-modellen som lanserades 2017. Jämfört med föregångaren har i210 något mindre rundade kanter och rakare linjer samt en insert i cavityn som gjorts 50 procent mjukare för att ge en mjukare känsla i träffen. De korta järnen har en något tjockare träffyta för att premiera precision medan de längre järnens träffytor tillåts flexa lite mer för högre bollhastigheter.

Ping i500

Pris: 10 800 kronor (6 järn, stålskaft)
I butik: 31 juli

Med nya i500-setet kliver Ping in i en ny del av järnmarknaden. Den här modellen delar teknologi med superförlåtande G700-järnen, i form av ett ihåligt klubbhuvud och en träffyta av maråldrat C300-stål som precisionsfrästs för att uppnå precis rätt tjocklek. Konstruktionen, som liknar den hos träklubbor, borgar för högre bollhastigheter. Jämfört med i210 visar Pings egna tester att i500 ger cirka åtta meter längre carry. Storleksmässigt är i500 dock klart mer kompakt än G700 och ligger mer i linje med i210 för att appellera till duktigare spelare.

Ping Glide Forged

Pris: 2 399 kronor (stålskaft)
I butik: 31 juli

Ping Glide Forged heter de nya wedgarna som enligt företaget är de perfekta vapnen för att slå många olika typer av golfslag. Klubborna använder sig av samma teknik som Glide 2.0 använder sig av men har en helt ny profil som är smidd. Ping har tillsammans med sina spelare på touren tagit fram wedgarna som är något mer kompakta för mer möjliga slag och bättre kontakt med marken.

Med en mer rundad "leading edge" ska wedgen vara än mer möjlig att vinkla om för olika typer av höjder och kontakter med bollen. En tunnare sula ska också göra att det lättare går att öppna upp klubbhuvudet utan att öka bouncen allt för mycket.

Snyggt!
Ja
156
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.