Ny Titleist-boll till Sverige i sommar

I sommar lanseras Titleist AVX-boll i Sverige. Här är allt du behöver veta om deras senaste produkt.

Ny Titleist-boll till Sverige i sommar
Titleists nya AVX-boll finns i både vit och gul färg.

Under fyra månader har Titleist testat sin nya boll – AVX. Allt har gått bra och till sommaren finns den i butik här i Sverige.

Bollen testades i Arizona, Kalifornien och Florida mellan oktober 2017 och januari 2018. Bollen uppskattades av de flesta golfarna och framför allt de som söker längre slag och extremt mjuk känsla.
– Golfarna har varit tydliga när de pratat om AVX-bollen. Vår utvecklingsavdelning letar konstant efter nya teknologier för att tillverka golfbollar och det är bara ett fåtal som ens blir prototyper vi testar, säger Michal Mahoney, vice president på Titleist Golf Ball Marketing.
– AVX var speciell redan från början. Vi tog den till testmarknaden och spelarna gillade den. Många spelare har letat efter en boll som AVX – vår lägst flygande, lägst spinnande och mjukaste boll någonsin – för att hjälpa dem spela bättre.

Enligt Mahoney har AVX-bollen mottagits väl av spelare i alla kategorier.
– När vi testade produkten fick vi höra att många golfare som spelade på andra tävlingsbollar insåg att de givit upp vissa delar av spelet för att få en mjukare golfboll.
– Med AVX fick spelarna inte bara känslan de älskar, utan också längre distanser och bra resultat i närspelet – och de spelade bättre. Det är anledningen till att den här golfbollen blivit en snackis.

I butik: 2 juli.

Rekommenderat pris: 549 kronor.

Något för dig?
Ja
223
77
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.