5de41f8f48f1d

Utrustning

Ping lanserar maxad driver

Pings nya driver, G400 Max, ska vara deras mest förlåtande klubba någonsin.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-16 Uppdaterad 2019-12-12

Ping har lanserat en ny driver.
Klubbtillverkaren använder sig av samma teknik som i Ping G400, men har skapat ett större klubbhuvud och mer förlåtande egenskaper. Ping G400 Max heter den nya modellen och ska ge mer längd från tee.

De förlåtande egenskaperna kommer från det stora klubbhuvudet och viktfördelningen de skapat genom sin “dragonfly”-krona. Det här tillsammans med en tunn, smidd, träffyta och wolfram-vikt långt bakom träffytan gör att även träffar som inte är mitt i klubbhuvudet ger bra längd och en rakare bollbana.

Klubbhuvudets CG är lägre och längre bak än på någon annan driver som finns till försäljning, enligt Ping. Det här har man skapat för att göra en så förlåtande driver som möjligt.
– Våra ingenjörer har fokuserat på att öka de förlåtande egenskaperna i drivern och samtidigt behålla egenskaperna som ger längd och det kraftfulla ljudet som även finns i den vanliga G400-modellen, säger företagets vd, John Solheim.
– Det är anmärkningsvärt hur långt och rakt G400 Max flyger. De förlåtande egenskaperna ger minimal spridning.

G400 Max är riktad framför allt till de spelare som behöver lite extra hjälp från tee. Men även proffs har stoppat klubban i bagen. Både Aaron Baddeley och Seamus Power spelade med G400 Max under Sony Open på Hawaii.

Klubban finns att köpa med flera olika skaftalternativ och flex.

Rekommenderat pris: 4 499 kronor.

Ping lanserar maxad driver
Ping lanserar maxad driver
Ping lanserar maxad driver

Text: Jesper Johansson • 2018-01-16
UtrustningDriversPingUtrustning
Scroll to Top