5de419492be5a

Utrustning

Utrustningstest: Cobra King F8+

Svensk Golf har testat årets utrustningsnyheter.

Text: Svensk Golf • 2018-01-14 Uppdaterad 2019-12-12
Utrustningstest: Cobra King F8+

Svensk Golf säger:

Konstruerad enligt samma grundläggande mall som King F8, med den valsade slagytan. Däremot är F8+ annorlunda viktad för att producera en lägre bollflykt än F8-modellen. Jämfört med fjolårets F7+ har årets modell fått en större bredd, där vikten i positionen längst bak i huvudet ger en tyngdpunkt som är längre bak än F7+ och vice versa i den främre viktporten.

Panelsnacket:

“Förväntade mig mer från nya träffytan. Ljudet är bättre än föregångaren, men träffen känns lite stum. I övrigt en stabil driver som går någorlunda dit jag vill.”
“Jag får riktigt stabil flykt med den här drivern, inga tendenser till att spinna iväg. Tyvärr ser den lite plastig ut.” 

Utrustningstest: Cobra King F8+

Foresight Sports GCQuad säger:

Ger en något lägre bollflykt än konkurrenterna i kategorin. Även spinntalen är strax lägre i snitt. Producerar genomgående jämna och konsekventa värden på bollhastighet och carrylängd. Jämfört med standardmodellen F8 är spinntalen runt 500 rpm lägre.

Plus:

Cobra kan verkligen peka på hur F8+ konstruerats med mer justerbarhet än F7+, trots att den förra bara har ett år på nacken.

Fråga:

En mer sober färgpalett är en flört med traditionalisterna, men ändå har F8+ blivit mer spejsad ovantill, hur vill Cobra ha det?


Text: Svensk Golf • 2018-01-14
UtrustningCobra/PumaDriversUtrustning
Scroll to Top