The Masters – Round One

Utrustning

Adidas säljer golfen för 3,8 miljarder kronor

Rykten har funnits där en längre tid. Nu är affären klar.

Text: CM Hellsten • 2017-05-11 Uppdaterad 2017-05-11

Först bestämde sig Rory McIlroy för att signera ett kontrakt med Taylor Made. I det nya avtalet ingår både nya klubbor, ny boll och en ny bag.

Rory McIlroy har gjort sitt val – här är världstvåans nya klubbor

Sedan blev det klart att Adidas säljer Taylor Made. Det har under en längre tid ryktats att den tyska sportjätten skulle avyttra golfverksamheten.
Det är New York City-baserade investmentbolaget KPS Capital Partners som köper TaylorMade, Adams Golf och Ashworth för 425 miljioner dollar – motsvarande 3,8 miljarder kronor.
Uppgörelsen förmedlades under onsdagen och affären förväntas bli genomförd i slutet av 2017.
– TaylorMade är ett globalt ledande varumärke med en exceptionellt stark position på marknaden. Vi vill tacka alla TaylorMade-anställda för att de har varit med och bidragit till vårt företag och önskar dem ett stort lycka till under de nya ägarna, säger Kasper Rorstead, Adidas vd, i ett pressmeddelande.

Proffsets klubbor knäcktes under flighten

Så här kommenterar David Shapiro, managing partner på KPS Capital Partners, affären:
– TaylorMade är ett av världens starkaste varumärken inom golfutrustning som konsekvent tar fram produkter med hög prestanda som ger kunderna en fördel. Kombinationen av detta ikoniska varumärke och vår bakgrund av att jobba konstruktivt med utveckla företag är idealiskt för att TaylorMade ska fortsätta växa.

Vad KPS Capital Partners vill göra med Adams Golf och Ashworth är oklart. 


Text: CM Hellsten • 2017-05-11
UtrustningTaylorMadeUtrustning
Scroll to Top