Vice Golf släpper ny bollmodell

Vice Golf lanserar en boll med egenskaper anpassade för spelaren som vill ha optimal längd från tee och bibehålla känslan runt greenerna.

Vice Golf släpper ny bollmodell
Vice Golf släpper en ny, tredelad, golfboll.

Tyska bollproducenten Vice Golf skapades när vännerna Ingo Düllmann och Rainer Stöckl träffades på den konstgjorda surfingfloden Eisbach i München. De båda delade intresset för golf och kom fram till att de skulle slå in sig i den snåriga bolltillverkarbranchen.
– Vice Golf skapades med det tydliga målet att visa att golfbollar av utmärkt kvalitet kan tillverkas till ett mycket överkomligare pris. Vice har skapat ett säljkoncept som kapar majoriteten av kostnaderna utan att försaka bästa möjliga kvalitet. Vice golfbollar säljs enbart via internet och skickas direkt till kunden, säger Düllmann och Stöckl till Svensk Golf. 

Sedan tidigare har företaget tagit fram fyra modeller och hyllats för sin kvalitet och prestanda till ett mer överkomligt pris än vad många andra tillverkare säljer sina bollar för.

Nu kommer deras nästa modell.

Vice Golf Pro Soft heter den och är riktad till den ambitiöse golfaren med en medelsnabb klubbhastighet som söker lite extra känsla runt greenerna.
Bollen är tredelad och har en låg kompression för att kännas extra mjuk och ge respons direkt vid bollträff.

Enligt företaget är bollen optimerad för att ge maximal längd från tee samtidigt som den ska ge höga spinntal på slag runt green. Bollen har ett skal gjort av urethan och är den första bollen med en matt finish i det materialet.

Bollen finns att beställa i den klassiska vita färgen. Men man kan också beställa i färgerna rött och gult.

Ett dussin kostar 419 kronor på Vice Golfs hemsida, men vid beställning av fler dussin sjunker priset till 287 kronor.

Har du testat Vices golfbollar?
Ja
66
58
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!