Testat: TaylorMade M1

Vilken driver ska du välja säsongen 2017? Svensk Golf har testat årets hetaste modeller. Testet genomfördes i samarbete med Foresight Sports.

Testat: TaylorMade M1
Svensk Golf har testat Taylor Made M1.

Pris: 5 700 kr. 
Loft: 8,5, 9,5, 10,5 och 12 grader.
Standardskaftlängd: 45,5 tum.
Justerbarhet: Loft: +/- 2 grader. Lievinkel: 4 grader. Facevinkel +/- 4 grader. Två skenor med flyttbara vikter.
För: Herrar.

Svensk golf säger:
Nya M1 ser spontant påtagligt lik fjolårets modell. Vad ögat inte ser är att TaylorMade använt 43 procent mer lättviktskolfiber än i fjolårets M1:a, för att kunna spara vikt i kronan och sänka tyngdpunkten. Två gram har också adderats till den bakre av de två flyttbara vikterna, som nu väger 12 gram. Den skenan, som går från träffytan och bakåt, är också drygt en centimeter längre för att kunna skjuta vikten längre bakåt och göra drivern mer förlåtande.

Så gick panelsnacket:
"När jag hittade en inställning som passade mig var träffen väldigt explosiv och bollen verkade vilja stanna i luften för evigt."
"Alla verkar inte vara för det, men jag älskar kontrasten mellan svart och vitt på kronan."

Foresight sports GC2 säger:
En av de drivers i testet som genomgående gav lägst spinntal. En del kämpade med en för låg bollflykt, när utgångsvinkeln inte var hög nog för att dra nytta av låg spinn. Inte de absolut högst uppmätta bollhastigheterna, men längdmässigt kompetent för de som hittar rätt kombination av launch och spinntal.

PLUS:
Vi gillar att TaylorMade behåller sitt system med två skenor, som ger utmärkta justeringsmöjligheter.

MINUS:
Det känns möjligen fel att anmärka på, eftersom priset sänkts med 300 kronor från ifjol, men M1 är fortsatt den driver i testet som kostar mest.

Jag ska köpa ny driver!
Ja
9
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!