Testat: Callaway GBB Epic

Vilken driver ska du välja säsongen 2017? Svensk Golf har testat årets hetaste modeller. Testet genomfördes i samarbete med Foresight Sports.

Testat: Callaway GBB Epic
Svensk Golf har testat Callaway GBB Epic.

Pris: 5 500 kr.
Loft: 9, 10,5 och 13,5 grader.
Standardskaftlängd: 45,5 (herr) och 44,5 tum (dam).
Justerbarhet: Loft: -1/+2 grader. Lie: Draw/neutral. Viktskena längst bak med en 17 gram tung vikt för att justera bollflykten i sidled.
För: Damer & herrar.

Svensk golf säger:
Precis som Fusion-drivern bygger konstruktionen på en blandning av "Triaxial Carbon" och titan. Det som sticker ut hos Epic är den nya "Jailbreak"-teknologin, två lodräta titanstavar precis bakom slagytan som håller samman sulan och kronan i klubbhuvudet. Effekten enligt Callaway är mer bibehållen energi i bollträffen för att ge högre bollhastigheter.

Så gick panelsnacket:
"Möjligen en synvilla, men när jag tittar på den uppifrån ser slagytan mindre ut än vad jag är van vid från Callaway. Formen på huvudet är dock snygg och mina träffar blir riktigt bra och bollen verkar få mer höjd än vanligt."
"Ljudet! Precis så här vill jag att en driver ska låta. Inte plingigt eller högt, mer balanserat och kraftfullt."
"Jag upplever att ljudet avslöjar var jag träffar, den feedbacken gillar jag. Kan inte klaga på den starka bollflykten heller."

Foresight sports GC2 säger:
Datan bekräftar att Epic verkar ge majoriteten av testpanelen högre genomsnittliga bollhastigheter. Ihop med rätt launchförutsättningar i övrigt är det ett recept för mer slaglängd.

PLUS:
"Jailbreak" ser vid första anblick ut som något marknadsavdelningen kom på. Det gläder att se siffrorna backa upp ingenjörernas påståenden.

MINUS:
Det som får några att rygga undan är att Callaway vill rycka 5,5 tusenlappar av dig för en Epic-driver.

Jag ska köpa ny driver!
Ja
20
16
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!