5de4518581781

Utrustning

Ping släpper ny damdriver

Här är Pings nya driver för kvinnor. Med en tunnare träffyta blir det lättare för spelare med lägre svinghastighet att få en hög bollbana och därmed mer längd.

Text: Jesper Johansson • 2017-01-24 Uppdaterad 2017-01-24
Ping släpper ny damdriver

Ping har skapat en helt ny serie klubbor för kvinnor. Genom att kombinera spelförbättrande innovationer med ett läckert utseende har Ping skapat G Le-familjen. “Le” står för Ladies edition.

Pings populära G-serie (som är gjord för män) har inspirerat Ping i arbetet med att ta fram en liknande serie för damer. Allt ifrån drivers till flera olika putters är framtagna.
– Som ett av få varumärken idag så fortsätter Ping att producera en utpräglad damserie. Det är givetvis lovvärt, särskilt som den är relevant för damer med två olika skaftalternativ som standard och dessutom inte är någon “billigare” version av en herrmodell, utan genomgående bygger på samma teknologi som hittas i G-serien, säger Svensk Golfs utrustningsredaktör Oskar Åsgård.

Pings G Le-driver har en tunnare träffyta för att göra det lättare för spelare med lägre svinghastighet att få en hög bollbana och därmed mer längd samt lägre spinn. Det 460 kubikcentimeter stora klubbhuvudet är gjort av Titan och har Pings numera klassiska krona med “turbulators” för att maximera klubbhastigheten.

Precis som i G-versionen använder sig G Le av en Dragonfly-teknologi för att öka de förlåtande egenskaperna och samtidigt ge svingar med en lägre svinghastighet rakare bollflykt.

Rekommenderat pris: 3 749 kronor.

Ping släpper ny damdriver
Ping släpper ny damdriver
Ping släpper ny damdriver

Text: Jesper Johansson • 2017-01-24
UtrustningDriversPingUtrustning
Scroll to Top