5de45267f314f

Utrustning

Pings nya järn förlåter dåliga träffar

Ping i200 har egenskaper en medelhandicappare uppskattar.

Text: Jesper Johansson • 2017-01-17 Uppdaterad 2017-01-17

De nya Ping i200-järnen har en 30 procent tunnare träffyta än dess tidigare motsvarighet. Men man har inte gjort träffytan tunnare enbart för att öka längden på slagen, utan det handlar också om känsla och förlåtande egenskaper.

De nya i200-järnen är de senaste i Pings i-serie och har, enligt företaget, ett utseende som passar den bättre spelaren – men förlåtande egenskaper en medelhandicappare uppskattar.

 Pings i200 är gjord så att träffar utanför mitten av bladet ska bli bättre. Vikten är förflyttad till tå och häl för att öka de förlåtande egenskaperna.

– Det är en enorm skillnad. i200 kommer ha lika lite rotation i klubbhuvudet som våra G15-järn. Samtidigt som förpackningen är betydligt smalare, säger Marty Jertson, chef för produktutveckling på Ping.

 

 

Pings nya järn förlåter dåliga träffar

Att en bladliknande klubba nästan är lika förlåtande som Pings G15-järn vid träffar utanför centrum är självklart en bonus, men i200 är fortfarande skapade för spelare som vill forma sina slag. Därför är klubbornas känsla av stor vikt. Det är något Ping tänkt på när de skapat klubban. Med hjälp av en helt ny “elastomer insert” och det mjuka 431-stålet är klubbans sweet spot tre gånger så stor som föregångaren i i-serien.

– Vi ville ha samma känsla och stil som en bladklubba, men fortfarande skapa en klubba som ger lite trygghet, lite tyngd och kraft. Det här är definitivt en järnklubba som passar oss spelare som inte har samma sving varje gång, säger Jertson.

 

Rekommenderat pris: 1 415 kronor per klubba med stålskaft, 1 535 kronor per klubba med grafit.

Här kan du se bilder på de nya i200-klubborna:

Pings nya järn förlåter dåliga träffar
Pings nya järn förlåter dåliga träffar
Pings nya järn förlåter dåliga träffar
Pings nya järn förlåter dåliga träffar

Text: Jesper Johansson • 2017-01-17
UtrustningJärnPingUtrustning
Scroll to Top