5de461e9032de

Utrustning

Testat i livesändning: Titleists nya 917-driver

I en direktsändning har Svensk Golf testat Titleits nya 917-driver. Här kan du se filmklippet igen.

Text: CM Hellsten • 2016-09-14 Uppdaterad 2016-09-14

Redan i slutet av juni fick vi en första titt på Titleists nya 917-serie med drivers och fairwaywoods.

I slutet av augusti fick vi verkligen se vad drivern gick för när Jimmy Walker vann PGA Championship med en 917D2, 8,5 grader, på Baltusrol.

8 september drog Titleist undan draperiet och visade upp sin nya 917-serie för världen.

Under onsdagen åkte redaktionen till Västerås för ett besök på Frösåker Golf & Country Club för att testa Titleists nya 917-serie.

Svensk Golfs utrustningsredaktör Oskar Åsgård provade klubban i en direktsändning på Facebook Live.

Här kan du se filmklippet om Titleist 917-driver:

Så här summerar utrustningsredaktör Oskar Åsgård intrycken av testet: 

– Efter att ha testat vidare och lekt med de olika inställningarna på 917-drivern är det uppenbart att det här är en driver som du bör ta dig tid att prova ut.

– Bara det faktum att viktstaven kommer i fem olika tyngder (från 8 till 16 gram med två gram mellan varje) gör stor skillnad för hur precis du kan vara i utprovningen. Här har Titleist ett litet försprång mot flera konkurrenter med sina nya 917-drivers.

– För att ge en fingervisning om vad det kan ge så kan ni jämföra mina värden nedan med dem i filmklippet. Efter en stunds trixande och testande fastnade jag för en 917 D3 (som faktiskt kändes mer förlåtande än 915 D3, som även den var en snällare och mer hanterbar kompis än 913 D3) med 14-gramsvikten i drawläget.

– Bollträffen blev bättre, smashfactorn (alltså förhållandet mellan boll- och svinghastighet) gick upp och slutresultatet var mer längd och en effektivare bollflykt med launch- och spinntal som var ganska bra för mig.

– Mer än någonsin är stalltipset alltså att vara noggrann i utprovningen. För med 917 har du verkligen goda möjligheter att testa dig fram till en väldigt potent kombination. 

Testat i livesändning: Titleists nya 917-driver

Titleist introducerar nya 917-serien


Så här ser Titleist nya fairway woods ut


Text: CM Hellsten • 2016-09-14
UtrustningDriversTitleistUtrustning
Scroll to Top