Dow Jones Index Crosses 18,000 Mark

Utrustning

Golfbollsjätte mot börsen

Aktien får kortnamnet GOLF.

Text: Jesper Johansson • 2016-06-21 Uppdaterad 2016-06-21

Det har länge spekulerats i att Acushnet Holdings Corp, bolaget som äger varumärken som Titleist, Pinnacle och FootJoy, varit intresserade av att börsnoteras.

På måndagen stod det klart att bolaget ansökt om notering hos den amerikanska finansinspektionen, SEC. Acushnet ägs idag av Fila Korea Ltd och Mirae Asset Private Equity, som förvärvade bolaget från Fortune Brands 2011 1,23 miljoner dollar.

Ansökningsbeloppet är 100 miljoner dollar, men kommer säkerligen att justeras innan handel med aktien öppnar. Det är inte klart om noteringen sker på Nasdaq eller NYSE, men aktien ska få kortnamnet GOLF.

– Det var en väntad nyhet, som ändå blir intressant att följa för golfbranschen. Det har ju ofta framhållits hur de stora utrustningstillverkarna som har privata ägare, PING och Titleist exempelvis, kunnat agera mer långsiktigt när det gäller exempelvis produktcykler jämfört med de börsnoterade bolagen (t ex Callaway och TaylorMade – reds. anm.) som lever i en kvartalsrapportsdominerad verklighet, säger Oskar Åsgård, utrustningsredaktör på Svensk Golf.


Text: Jesper Johansson • 2016-06-21
UtrustningBollarFootJoySkorTitleistUtrustning
Scroll to Top