Boeings högtflygande planer

Boeings högtflygande planer

Går du in på Boeings hemsida möts du av en bild på en driver. Varför då...?

Golftillverkarnas utvecklingsenheter försöker alltid hitta nya kreativa lösningar för att få fram den allra bästa utrustningen.

De tänker gärna utanför boxen.

Till exempel Callaway.

Som har tecknat ett samarbetsavtal med... Boeing – världens största flygplanstillverkare.

 "Det är häftigt att se"

– Det är häftigt att se en golftillverkare samarbeta med ett så stort och teknologidrivet företag som Boeing för att ta fram en golfklubba. Man vill ju tro att de har hyfsat bra koll på det där med luftmotstånd. Boeing-samarbetet är också ett tecken på hur fokus på förbättrad aerodynamik i form av upphöjningar på kronan verkar vara här för att stanna. Vi såg det för två år sen hos Ping G30 och sen hos Callaway XR och det lever kvar i båda företags nya 2016-modeller G och XR16, säger Svensk Golfs utrustningsredaktör Oskar Åsgård.

Hur mycket kan samarbetet med Boeing ge Callaway?

– Uppenbarligen var det tillräckligt för att få Henrik Stenson att byta ut sin trotjänarspoon, en Diablo Octane som varit med i bagen sen Dackefejden, och det är ju ett kvitto lika tungt som något. Skämt åsido, det är förstås inte lätt att säga. Både Ping och Callaway pratar om ett par mph i ökad svinghastighet, men man ska komma ihåg att effekten av minskat luftmotstånd är exponentiell i förhållande till svinghastigheten. Så när de säger att Bubba Watson eller Henrik Stenson får två mph extra är det tyvärr inte helt överförbart på oss som inte svingar i överljudshastighet. Men samtidigt är det med dagens begränsningar väldigt svårt att hitta många fler meter nya driverteknologier, så varje liten förbättring är ju välkommen för helheten.

Det rekommenderade priset för en XR16–driver är 3 499 kronor medan XR Pro 16 kostar en tusenlapp mer. 

Henrik Stenson, som fick en lysande start på säsongspremiären i Abu Dhabi, har en ny XR 16-driver och två nya XR 16 fairway woods i bagen.

Jag ska köpa ny driver i år!
Ja
35
37
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!