Boeings högtflygande planer

Boeings högtflygande planer

Går du in på Boeings hemsida möts du av en bild på en driver. Varför då...?

Golftillverkarnas utvecklingsenheter försöker alltid hitta nya kreativa lösningar för att få fram den allra bästa utrustningen.

De tänker gärna utanför boxen.

Till exempel Callaway.

Som har tecknat ett samarbetsavtal med... Boeing – världens största flygplanstillverkare.

 "Det är häftigt att se"

– Det är häftigt att se en golftillverkare samarbeta med ett så stort och teknologidrivet företag som Boeing för att ta fram en golfklubba. Man vill ju tro att de har hyfsat bra koll på det där med luftmotstånd. Boeing-samarbetet är också ett tecken på hur fokus på förbättrad aerodynamik i form av upphöjningar på kronan verkar vara här för att stanna. Vi såg det för två år sen hos Ping G30 och sen hos Callaway XR och det lever kvar i båda företags nya 2016-modeller G och XR16, säger Svensk Golfs utrustningsredaktör Oskar Åsgård.

Hur mycket kan samarbetet med Boeing ge Callaway?

– Uppenbarligen var det tillräckligt för att få Henrik Stenson att byta ut sin trotjänarspoon, en Diablo Octane som varit med i bagen sen Dackefejden, och det är ju ett kvitto lika tungt som något. Skämt åsido, det är förstås inte lätt att säga. Både Ping och Callaway pratar om ett par mph i ökad svinghastighet, men man ska komma ihåg att effekten av minskat luftmotstånd är exponentiell i förhållande till svinghastigheten. Så när de säger att Bubba Watson eller Henrik Stenson får två mph extra är det tyvärr inte helt överförbart på oss som inte svingar i överljudshastighet. Men samtidigt är det med dagens begränsningar väldigt svårt att hitta många fler meter nya driverteknologier, så varje liten förbättring är ju välkommen för helheten.

Det rekommenderade priset för en XR16–driver är 3 499 kronor medan XR Pro 16 kostar en tusenlapp mer. 

Henrik Stenson, som fick en lysande start på säsongspremiären i Abu Dhabi, har en ny XR 16-driver och två nya XR 16 fairway woods i bagen.

Jag ska köpa ny driver i år!
Ja
35
36
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Relaterade artiklar

 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  14-åringens makalösa handicapsänkning
  • Så sänds helgens majors
   Se till att skippa middagen hos dina bekanta i helgen. Det visas nämligen golf i världsklass på TV!
  • Brobergs största utmaning: ”Spelet mot mig själv”
   Kristoffer Broberg gör sin första start i PGA Championship. Och målsättningen är att njuta av varje minut. "Man slår inte bra slag hela tiden", säger han.
  • Försenad Resort ska påbörjas igen
   500 villor och två golfbanor var tänkta att byggas. Men Traryd Golf Resort fick ekonomiska problem och lades på is. Nu är dock projektet påbörjat igen.
  • Spana in Stensons nya OS-bag
   OS i Rio de Janeiro närmar sig med stormsteg. Med mindre än två veckor kvar till spelen visar Henrik Stenson upp sin OS-bag i svenska färger.
  • Så kan Dustin Johnson bli världsetta i helgen
   Regerande PGA Championship-mästaren Jason Day är just nu världsetta. Men precis bakom honom finns amerikanen Dustin Johnson – som kan ta över titeln som världens bäste golfare i helgen.
  Igår
  TV: Se Brobergs slag som utsetts till junis bästa