Mizuno valde att göra nya JPX850-drivern blå för att den skulle fånga uppmärksamhet i butikshyllorna.

Utrustning

Mizuno JPX850

Läs vad Svensk Golfs testpanel tycker om Mizunos nya driver JPX850.

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-10 Uppdaterad 2019-12-11

SÅ LÄSER DU TESTET

Under rubriken “Svensk Golf säger” sammanfattar vi kort det viktigaste du behöver veta om varje modell. Därefter följer citat från testpanelen. Dessutom bjuder vi på de insikter vi fått om varje modell med hjälp av bollflyktsradarn TrackMan.

LAUNCH. Utgångsvinkeln mellan bollen och marken (horisonten) direkt efter träffen. Ihop med bollhastighet är launchvinkeln en avgörande parameter för hur högt och långt slaget kommer att flyga. Tumregeln är att ju långsammare du svingar, desto högre launchvinkel behöver du för att maximera längden på slaget.

SPINN. När du slår ett golfslag kommer bilen direkt efter träffen att börja rotera bakåt. TrackMan mäter spinntalet, vilket är viktigt att hålla koll på när du provar ut en driver eftersom det påverkar bollflykt och slaglängd. Både du själv, beroende på hur du svingar, och klubbans egenskaper påverkar spinnen. Det finns inget gyllene spinntal för alla spelare, men generellt kämpar spelare som svingar snabbare och/eller slår ner på bollen med för mycket spinn.

PRIS: 3 495 kr.
LOFT: Justerbart: 7,5–11,5 (herr) och 10,5–14,5 (dam).
JUSTERBARHET:  Ja, loft (4 grader) och två viktskruvar i sulan för tyngdpunktsjustering.
STANDARDSKAFTLÄNGD: 45/44 tum.

SVENSK GOLF SÄGER: JPX-850 har begåvats med en viktjusteringsmekanism som gör det möjligt att anpassa tyngdpunktens läge både mot tå respektive häl, samt längre fram eller bak i klubbhuvudet.

SÅ GICK PANELSNACKET: “Den här drivern känns skön, jag upplever mer tyngd i klubban vilket passar mig. Jag gillar den blåa finishen, drivern känns välgjord. Men en udda grej är att man hör ett vindsus i klubbhuvudets fickor på undersidan i baksvingen.”

“Ett lyft jämfört med tidigare Mizuno-drivers. Nu känns det som att en duktigare, mer snabbsvingande spelare har chans att hitta rätt.”

Mizuno JPX850
De två vikterna i sulan kan positioneras antingen i de tre lägena i skåran i mitten av sulan eller i viktportarna mot tån och hälen av klubbhuvudet.
Mizuno JPX850

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-10
UtrustningDriversMizunoTestUtrustning
Scroll to Top