Regelmissen i finalkvalet: Två spelare pliktades

Två spelare fick två slags plikt under finalkvalet.

Regelmissen i finalkvalet: Två spelare pliktades
Generell bild från Q-Series i North Carolina. //Foto: Gettty Images
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

När maratonkvalet till LPGA Tour som avgjordes över åtta ronder arrangerades slutade Linnéa Johansson och Louise Ridderström på delad 26:e plats och den svenska duon kunde kvittera ut spelrättigheter till finrummet.

Lika roligt blev inte Q-Series för två andra spelare.
Under kvalfinalens andra vecka på Pinehurst i North Carolina pliktades amerikanska Kendall Dye och Dewi Weber från Nederländerna.

GolfWeek rapporterar om en händelse på ett korthål under rond 6.
Kendall Dye och Dewi Weber spelade tillsammans med Christina Kim som slog ut först.

När Dewi Weber gick upp på tee fick hennes caddie en fråga från Kendall Dye om det var en järnåtta som nederländskan valt. Caddien Jacqueline Schram signalerade tillbaka att det stämde.

GolfWeek skriver att Christina Kim först när rundan var över berättade att Kendall Dye och Dewi Weber brutit mot regel 10-2. Kims beslut berodde på att hon inte ville distrahera medspelarna under pågående varv. 

En timme efter avslutat varv informerades Kendall Dye och Dewi Weber av LPGA om att de tilldelats två pliktslag för regelbrottet.
– Jag försökte inte fuska. Jag hade ingen aning om att det var mot reglerna. Jag har lärt mig en läxa och förtjänade straffet, säger Kendall Dye till GolfWeek.

Dewi Weber:
– Det påverkade mig alldeles för mycket. Det borde inte ha hänt. Jag tar helt och hållet på mig skulden.

Caddien Jacqueline Schram:
– Jag har sett så många caddies och människor göra så, det var en subtil gest som jag inte funderade så mycket på.

Kendall Dye slutade delad 51:a, fyra slag från ett LPGA-kort och Dewi Weber hamnade på delad 67:e plats.
Christina Kim blev delad 24:a.