Stjärnorna som riskerar att missa tourfinalen

Säsongens näst sista PGA Tour-tävling avgörs i veckan. Och det är gott om stjärnor som riskerar att missa de åtråvärda finalplatserna.

Stjärnorna som riskerar att missa tourfinalen
Tiger Woods och Jordan Spieth hänger löst i årets PGA Tour. //Foto: Getty images
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Efter förra veckans Northern Trust är det nu dags för säsongens andra slutspelstävling på PGA Tour.
BMW Championship spelas på Medinah i Illinois och mer än hälften av de 70 spelarna som jagar en plats i finalen på East Lake kommer att lämna Chicago besvikna.

För det är bara 30 spelare som tar sig vidare till finalen. Vilket innebär att flera storstjärnor riskerar att missa den sista tävligen för säsongen 2018-2019.

Här är de största namnen som är på fel sida 30-gränsen uppifrån och ned:

Getty images

Francesco Molinari – plats 34

Efter en makalös säsong kunde Francesco Molinari inte riktigt hålla samma nivå 2019. Detta trots en seger i Arnold Palmer Invitational på Bay Hill. The Open-vinnaren är på plats 34 och har därmed fortfarande en god chans att spela sig in i finalen i Georgia.

Tiger Woods – plats 38

Inför slutspelet var Tiger Woods på plats 28 och hade därmed en av de åtråvärda finalplatserna. Men efter två katastrofrundor på Liberty National utanför New York drog han sig ur och det är fortsatt osäkert om han kommer till spel i veckans slutspeltävling. Om han inte gör det är finalplatsen borta. Och om han är med måste han spela riktigt fin golf – trots sin skadade rygg.

Getty images

Jordan Spieth – plats 44

Med 14 platser upp till en biljett till finalen har Jordan Spieth en hel del att göra i veckan. Amerikanen, som har noll segrar och fyra topp-10-placeringar under säsongen, behöver fortsätta på samma sätt som i New York – där det blev en delad sjätteplats.

Getty images

Phil Mickelson – plats 46

Efter en fin inledning 2019 med en delad andraplats i Desert Classic och en seger i AT&T Pebble Beach Pro-Am har "Lefty" haft en tung säsong. Från mars och framåt har Mickelson missat cutten vid sju tillfällen på 13 starter och senast blev det en delad 71:a-plats. Mycket ska ha hänt med formen för att han ska ta sig vidare.

Jason Day – plats 50

Forne världsettan måste ta in 20 platser på Medinah och det med en ny kollega på bagen. Efter att ha missat cutten i Northern Trust meddelade australiern att han och Steve Williams går skilda vägar efter att ha arbetat i två månader. Istället ska han ha sin vän David Lutterus på bagen. Kanske kan det vara injektionen som krävs för att resultaten ska komma för den högt och långtslående "aussien".