Här är de svenska VM-lagen

Under midsommarveckan arrangeras Toyota Junior Golf World Cup för flickor och pojkar. Här är de svenska VM-trupperna.

Här är de svenska VM-lagen
De uttagna spelarna i flicklaget överst fr. v: Ester Fägersten, Hills GK, Louise Rydqvist, Värnamo GK och Elsa Svensson, Vasatorps GK. Pojklaget nederst fr. v: Gustav Andersson, Bokskogens GK, Adam Wallin, Ulricehamns GK, Algot Kleén, Skaftö GK och Rasmus Hjelm, Ljunghusens GK. //Foto: Göran Söderqvist
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Turneringen arrangeras på 18–21 juni Chukyo Golf Club utanför japanska Nagoya.
Förra sommaren slutade det svenska flicklaget på bronsplats medan de blågula pojkarna hamnade nia. Japan (flickor) och Danmark (pojkar) är regerande mästare.
– Målsättningen är att komma topp-5. Flera av de deltagande nationerna är världsledande inom damgolf. Vi vet att Japan, Sydkorea och USA alltid kommer med riktigt bra spelare i sina lag och att det krävs bra spel för att nå en topplacering. Som alltid är ett mästerskap en möjlighet att utvecklas både som grupp och individuellt som är svår att få på annat sätt, säger Carl Gustavsson, coach flicklandslaget, i ett pressmeddelande.

Carl Gustavssons kollega, Carl Magnusson, är coach för pojklandslaget.
Så här säger han inför VM:
– För att vara med i toppen på pojk-VM vet vi av erfarenhet att det är låga scorer som gäller. Minst 25 slag under par behövs för att få lyfta pokalen, få de ädlaste medaljerna runt halsen och höra "Du gamla, du fria" vid prisceremonin. Det har vi kapacitet att göra om vi lyckas behålla fokus på uppgiften, har tålamod och sänker tillräckligt med puttar, säger Carl Magnusson, coach pojklandslaget.


Det blir svenska medaljer!
Ja
13
1
Nej