Trefaldige majorvinnaren Brooks Koepka är återigen högst upp på ledartavlan i en major. //Foto: Getty Images

Tournytt

Majorundret i delad ledning i The Masters

AUGUSTA. Brooks Koepka och Bryson DeChambeau delar ledningen efter första ronden i The Masters.

Text: Olof Åsgård • 2019-04-12 Uppdaterad 2019-12-12
Majorundret i delad ledning i The Masters

Första dagen av The Masters gick inget vidare för svenskarna Alex Norén och Henrik Stenson. Norén gick tre över par och ligger på en delad 63:e plats, Stenson gick två över par och ligger delad 58:a.

Desto bättre gick det för Brooks Koepka som fortsätter att imponera i majorsammanhang. Han vann US Open 2017 och 2018. Han vann PGA Championship 2018. Och nu är Brooks Koepka återigen i ledningen i en major. Han delar den med Bryson DeChambeau på sex under par, ett slag före trefaldige Mastersvinnaren Phil Mickelson.

Koepka gick i allra sista bollen första dagen tillsammans med Jordan Spieth och engelsmannen Paul Casey.

Koepka var het och var bogeyfri. I alla delar av spelet. Speciellt i puttningen.

Han gick ett under par första nio. Fick i en birdie på svåra tian. Inledde Amen corner med ett par på det lika svåra elfte hålet innan han tryckte gasen i botten och stod för en imponerande insats med birdie fyra hål i rad.

På presskonferensen efteråt fick den självsäkre världsfyran frågan varför han alltid spelar så bra i majortävlingar nuförtiden.

– Jag har en bättre förståelse för hur jag ska spela och hantera stora tävlingar. Jag får alltid en bra känsla och självförtroende så fort jag kommer till en ny major. Jag gillar de stora scenerna och att spela bra i majors. Det är dem du blir ihågkommen för.

Du spelade sist idag, hur mycket bryr du dig om vad som skett innan och vad andra spelare gjort?

– Jag hann se lite golf på morgonen för att få en bild av hur vissa flaggplaceringar var. Men annars kunde jag inte bry mig mindre om vad de andra gör. Det spelar ingen roll för mig. Jag är här för att spela en runda golf och vad de gör påverkar inte mig, sa Brooks Koepka.

Majorundret i delad ledning i The Masters

Text: Olof Åsgård • 2019-04-12
TournyttBrooks KoepkaUS Masters
Scroll to Top