Tiger Woods på hål fem där han gjorde bogey rond 2 efter att ha slagit utslaget ner i bunkern. //Foto: Getty Images

Tournytt

Efter ombyggnaden – hål 5 ännu svårare

AUGUSTA. Förlängda hål 5 på Augusta National har blivit ett ännu större problem för spelarna.

Text: Olof Åsgård • 2019-04-12 Uppdaterad 2019-12-12
Efter ombyggnaden – hål 5 ännu svårare

Till årets upplaga av The Masters har Augusta National förlängt hål 5 med närmare 40 meter så att par 4-hålet spelas 453 meter. Anledningen var att få hålet att spelas mer likt som det gjordes i början av klubbens historia.

För det behövde de göra stora ingrepp på naturen och leda om en bilväg.

Själva vägen var inga konstigheter, inte heller att bygga ett nytt tee och flytta bak fairwaybunkrarna så de fortsatt ska vara i spel.

Men hur de lyckats flytta en mindre skog för att få en ny barriär mot vägen är ofattbart när man står och studerar träden här på plats.

Hur som helst så står träden där och det finns inga spår från någon ombyggnation. Det ser ut som allt på Augusta. Perfekt.

Förutom ett nytt tee och flyttade bunkrar så har greenen gjorts mjukare och med mindre dramatiska unduleringar.

Inför tävlingen var det många spelare som ville vara på plats tidigt för att testa det nya hålet, däribland Tiger Woods.

– Hålet är väldigt långt nu och det gäller att undvika fairwaybunkrarna för därifrån är det nästan omöjligt att slå ett slag som når in på green, sa Tiger Woods.

Henrik Stenson sa inför The Masters att det nu kommer spelas driver och kanske järnfem/järnsex istället för spoon järnsex/järnsju som tidigare år.

Innan ombyggnaden var hål 5, kallat Magnolia, det femte svåraste hålet historiskt räknat på de 82 tidigare upplagorna av The Masters.

Efter två varv verkar ingreppen svarat upp förväntningarna. Hål 5 är hittills det andra svåraste hålet med en snittscore på 4,31 slag och det skiljer bara 0,02 slag från hål 11 som är det svåraste.

Tiger Woods har gjort två raka bogeys på femman. Precis som Henrik Stenson. Alex Norén gjorde par första varvet men på andra varvet blev det en dubbelbogey.



Text: Olof Åsgård • 2019-04-12
TournyttAlexander NorenHenrik StensonTiger WoodsUS Masters
Scroll to Top