5de3e2cb5efa4

Tournytt

Tiger: ”Kan inte träna som jag gjorde förr”

Tiger Woods kunde förr i världen träna hur länge som helst. Men med en stelopererad ländrygg kan han inte lägga ner samma tid på greenerna, vilket syns i statistiken.

Text: Jesper Johansson • 2019-04-11 Uppdaterad 2019-12-12
Tiger: ”Kan inte träna som jag gjorde förr”

Tiger Woods är på jakt efter sin femte seger på Augusta National. Legendaren spelar The Masters första två rundor tillsammans med Haotong Li och Jon Rahm. Trion ska under två rundor försöka ta sig fram med så få slag som möjligt och måste i år bemästra ett ombyggt golfhål. Nummer 5, Magnolia, har förlängts med nästa 40 meter och kommer vara en rejäl utmaning för tävlingens alla 87 spelare.

Men Tiger Woods stora problem under året har inte varit det långa spelet. Från tee och in mot green rankas amerikanen högt. Det är på greenerna 14-faldige majorvinnaren har problem. Han rankas 74 i puttstatistiken vilket är hans lägsta ranking någonsin – och det med ganska mycket. Förra året slutade han på plats 48 i statistikkategorin “intjänade slag: puttning”, vilket är hans värsta resultat i karriären.

Tiger Woods: ”Jag har haft viss framgång här”


Tystlåten Tiger håller på sina hemligheter

Stora problem har Tiger Woods haft på puttarna innanför tio fot, tre meter. Där är han tourens 141:e bästa spelare. Och i kategorin baserad på att undvika treputtar är han placerad 208. Oroväckande statistik inför en tävling på Augusta Nationals legendariskt snabba och undulerade greener.

Den svaga statistiken har sin förklaring, dock. Tiger Woods – som spelar med en stelopererad ländrygg – kan inte träna som han tidigare gjort.
– Jag får ont i ryggen. Jag kan inte lägga ner timmarna som jag tidigare gjorde och det är något jag har problem med i alla delar av spelet, berättar Tiger Woods till Golf Channel.
– Så jag måste välja lite andra delar av spelet att träna på och det är utmaningen jag har framför mig. Jag måste lista ut och skapa en god balans i hur jag tränar och förbereder mig. Det var enklare när man kunde träna på allt hela tiden men så är det inte längre.



Text: Jesper Johansson • 2019-04-11
TournyttAugusta NationalTiger WoodsTournyttUS Masters
Scroll to Top