Patrons Using Phones During The 1987 Masters Tournament

Tournytt

Masters mobilförbud: “Bra att folk inte tittar i sina telefoner”

Åskådarna får inte ta med sig sina telefoner in på Augusta National.

Text: CM Hellsten • 2019-04-11 Uppdaterad 2019-12-12
Masters mobilförbud: “Bra att folk inte tittar i sina telefoner”

Ofta händer det att stjärnspelarna irriterar sig på att publiken använder sina telefoner under golftävlingar och tar bilder med ljudet på och stör i svingmomentet.
Henrik Stenson är en av dem som drabbats.

Fram till 2011 hade herrarnas US Open ett mobilförbud, men till mästerskapet på Olympic Club i San Francisco 2012 fick publiken ta med sig sina telefoner ut på banan – förutsatt att de alltid var på ljudlöst.

Bakom kulisserna på Masters

På Augusta National gäller dock mobilförbud.
Inga åskådare tillåts ta med sina telefoner in på området. Journalister som är på plats för att bevaka turneringen får bara använda sina telefoner i mediacentret. Det finns reportrar som glömt att lämna sin telefon vid skrivbordet och gått ut på banan och blivit påkomna. De har blivit beordrade att lämna Augusta National omedelbart.

Fotografering med digitalkameror är tillåtet under inspelsvarven, men inte när tävlingen startar.
– Under inspelsvarvet sa jag till Harry (Diamond, caddien): Vad trevligt det är att folk inte tittar i sina telefoner. Visst finns det människor med kameror, men de har inte hela tiden en skärm i ansiktet. Det är uppfriskande, säger Rory McIlroy till Golf Channel.

Så sänds Masters

Tiger Woods tycker till:
– Det är bra, eller hur? Det här evenemanget är så annorlunda och så unikt. Det är ren och skär golf. Det är bara spelaren och caddie där ute. Vi preparerar oss tillsammans och det finns inga distraktioner. 

Phil Mickelson tror dock att mobilförbudet kan hävas framöver:
– Jag var verkligen orolig när vi tillät telefoner på PGA Tour-banorna för några år sedan. Men det har verkligen höjt fansens upplevelse så mycket att jag har ändrat min inställning. Till slut kommer publiken att vara tillräckligt kunnig och ha sina telefoner på ljudlöst så att det inte påverkar oss spelare.



¨



Text: CM Hellsten • 2019-04-11
TournyttAugusta NationalTournyttUS Masters
Scroll to Top